Monika Földešiová Rôzne

Chrípka na ústupe?

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola tento týždeň v Nitrianskom kraji na rovnakej úrovni ako v predchádzajúcom týždni. Podľa údajov, ktoré zverejnil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (

Z toho na chrípku a chrípke podobných ochorení bolo hlásených 1419. To predstavuje pokles chorobnosti o jedno percento. Najvyššia chorobnosť bola v skupine nula- a päťročných detí a v skupine šesť- a 14-ročných detí.
Priebeh ochorení bol komplikovaný u 391 osôb. „Ochorenia hlásilo 77 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 66 percent lekárov pre dospelých. V 12. kalendárnom týždni bol rýchlotestom izolovaný v jednom prípade vírus chrípky typu A a v jednom prípade vírus chrípky typu B. Ochorenia majú charakter lokálnych epidémií,“ uvádza sa v správe RÚVZ. Pre zvýšený výskyt ochorení bol prerušený výchovno-vzdelávací proces v jednej materskej škole (MŠ) v okresoch Komárno a Zlaté Moravciach a v dvoch MŠ v okrese Topoľčany. Zatvoriť museli aj tri základné školy (ZŠ) v Topoľčanoch a po jednej ZŠ v okresoch Komárno a Zlaté Moravce.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM