Šport Iné športy

Chodec Matej Tóth v neľahkej situácii: HK Nitra mu vyjadril plnú podporu!

Slovenský chodec Matej Tóth sa musí predierať problémami. V jeho biologickom pase objavili nezrovnalosti, ktoré ho na bližšie nešpecifikované obdobie vyradili zo športových zápolení.

Ilustračný obrázok k článku Chodec Matej Tóth v neľahkej situácii: HK Nitra mu vyjadril plnú podporu!
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

V neľahkej situácii sa hodí každá pomoc a slová podpory. Na stranu nitrianskeho rodáka a slovenského športovca, ktorý si spravil výborné meno aj na svetových podujatiach, sa aktuálne postavil aj nitriansky hokejový klub HK Nitra. „V HK Nitra sme absolútne presvedčení o nevine Mateja Tótha,“ informuje nitriansky klub na svojom webe.

Oficiálne stanovisko hokejového klubu pokračuje: „HK Nitra chce verejne vyjadriť podporu olympijskému víťazovi a majstrovi sveta v chôdzi na 50 km Matejovi Tóthovi, ktorému bola pre nezrovnalosti v biologickom pase zastavená pretekárska činnosť. Nitrianskeho rodáka veľmi dobre poznáme ako čestného a maximálne férového športovca, ktorý je svojím prístupom a postojom k športu veľmi dobrým príkladom pre mladšie generácie. Preto ani v najmenšom nepochybujeme o jeho nevine.“

Pod Zoborom majú istotu, že Matej Tóth nevyviedol nič zlé. „Sme presvedčení, že Matej Tóth očistí svoje meno a všetky odchýlky dokáže kompetentným orgánom vysvetliť. Matej, sme s tebou,“ píše sa vo vyjadrení na oficiálnej stránke klubu HK Nitra.

FOTO: Olympijský víťaz Matej Tóth na čestnom buly
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM