Monika Földešiová Krimi

Chlapec po bitke v škole v bezvedomí

Na preventívnych aktivitách mestská polície radí mladým ľuďom okrem iného aj to, ako sa účinne brániť pri rôznych druhoch ohrozenia či na majetku, zdraví alebo priamo na živote. Vždy však prízvukujeme, že ich obrana nesmie byť zjavne neprimeraná, pr

V poobedňajších hodinách požiadal mestskú políciu o pomoc školník jednej z nitrianskych stredných škôl, pretože v škole sa údajne pobili dvaja žiaci a jedného z nich našiel ležať v kaluži krvi, v bezvedomí. Išlo 19-ročného mladého muža z Lužianok. V čase príchodu privolanej hliadky na miesto bol však už chlapec pri vedomí. Okamžite bola privolaná záchranná služba, ktorá chlapca ošetrila a previezla do nemocnice na hospitalizáciu. Chlapec pred odchodom do nemocnice nevedel označiť útočníka a pre dúfajme, že dočasnú amnéziu, nevedel uviesť, čo sa vlastne stalo.

Čo je však zarážajúce, celá trieda sa tvárila, že nikto nič nevidel a napriek výzvam mestských policajtov spočiatku nik nechcel pravdivo opísať priebeh fyzického napadnutia. Príslušníci mestskej polície preto v spolupráci s triednou učiteľkou začali vykonávať individuálne pohovory a až vtedy sa im podarilo identifikovať podozrivého. Ten sa neskôr pod ťarchou vyslovených tvrdení k skutku priznal, tvrdil však, že on bol napadnutý prvý a len sa neadekvátne bránil.

V prítomnosti mestských policajtov boli informovaní rodičia o zranení a hospitalizácii ich syna a keďže na základe získaných informácií o skutku hliadka MsP nadobudla podozrenie zo spáchania trestného činu naplnením skutkovej podstaty ublíženia na zdraví, privolali hliadku Policajného zboru SR, ktorej odovzdali informácie, zaistených svedkov i zadržaného – iba 16-ročného podozrivého. Za uvedený trestný čin mu hrozí trestné stíhanie.

Zdroj: MsP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM