Rastislav Búgel Kultúra

Chcete vidieť chemické pokusy, levitáciu a resuscitáciu? Môžete to zažiť počas dopoludnia na UKF

Pokiaľ by ste si chceli prezrieť priestory jednej z nitrianskych univerzít a zároveň nahliadnuť pod pokrievku jej systému, máte jedinečnú možnosť. Počas jedného dopoludnia uvidíte levitáciu, resuscitáciu a rôzne pokusy.

Ilustračný obrázok k článku Chcete vidieť chemické pokusy, levitáciu a resuscitáciu? Môžete to zažiť počas dopoludnia na UKF
Foto: Rastislav Búgel

Deň otvorených dverí Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre pripadá tento rok na 21. februára. Čaká na vás dopoludnie plné zaujímavých aktivít v priestoroch vysokej školy. Univerzita si aj tento rok pripravila pre návštevníkov množstvo prednášok a prezentácií.

Navštívite laboratóriá

Do priestorov laboratórií vás vezme Fakulta prírodných vied. V jej útrobách uvidíte praktické ukážky cvičení z antropológie, uvidíte množstvo drahých kameňov a prezriete si laboratórne priestory. Pokiaľ by ste na vlastné oči chceli vidieť levitáciu, práve toto vám ponúkne spomínaná fakulta.

Na školskej vernisáži

Vernisáž študentských prác budete môcť navštíviť priamo v priestoroch Pedagogickej fakulty UKF. Rovnako sa pripravte na prezentácie rôznych študijných programov a logické hry, ktoré dokonale potrápia vaše mozgy.

Zaujímavý program

Svoje miesto si počas dňa otvorených dverí nájdu aj iné zaujímavé body programu, ktoré si pre vás univerzita pripravila. Resuscitácia pomocou PC modulu, chemické pokusy a množstvo iného. Všetko to môžete na vlastnej koži zažiť 21. februára v čase od 9:00 do 12:00 hodiny. Kompletný program nájdete na stránke UKF v Nitre.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM