Monika Földešiová Rôzne

Chce mať kampaň na Facebooku

Smer-SD dnes oficiálne oznámil meno svojho kandidáta v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. Okrem nominanta tejto strany sa objavil aj jeho konkurent, ktoré meno v nitrianskych kruhoch nie je až tak neznáme.

Okresná rada Smeru na svojom zasadnutí 23. apríla jednomyseľne a bez akýchkoľvek iných návrhov na kandidáta schválila na primátorskú stoličku súčasného primátora mesta Jozefa Dvonča. „Svojou doterajšou prácou dokázal vrátiť Nitre dobré meno a opätovné zaradenie medzi popredné krajské mestá a okresné mestá s významným hospodárskym rastom“, uviedol dnes na tlačovej besede predseda Okresnej rady Smer a viceprimátor Štefan Štefek. Dvonč i predstavitelia vládnej strany pokladajú za predčasné hovoriť o povolebnej koalícii, v každom prípade chcú rokovať so všetkými relevantnými politickými stranami pôsobiacimi v Meste Nitra. Primátor chce v komunálnych voľbách upozorniť na predvolebné body z roku 2006 a 95% úspešnosť ich splnenia. Medzi jeho najväčšie priority do volieb je oprava čo najväčšieho počtu verejných komunikácií, výstavba mosta (ukončenie plánované na 31.10.2010) a rekonštrukcia bývalej detskej nemocnice na domov dôchodcov. Po voľbách by chcel rozbehnúť nové projekty, ktoré boli doposiaľ jeho víziou, ako napr. zrekonštruovať kúpalisko na Sihoti na celoročnú prevádzku ako Aquapark, dobudovanie infraštruktúry v Priemyselnej zóne juh i sever či vyriešiť situáciu s lanovkou, ktorá by mohla byť znova zavedená. V každom prípade upozorňuje, že „chce robiť politiku pre občanov“. Svoju kampaň ma podľa jeho slov rozbehnutú už štvrtý rok, okrem citylightov a bilboardov si chce založiť novú web stránku a byť tiež súčasťou sociálnej siete Facebook.

Dnes ráno Jozef Dvonč ešte nevedel (alebo sa nepriznal) o existencii jeho zatiaľ prvého protikandidáta, podľa jeho slov sa však na neho teší. Stal sa ním Róbert Švec, nezávislý kandidát, ktorý sa už uchádzal o primátorské kreslo v roku 2002. Okrem iného je aj predsedom občianskeho združenia Slovenské hnutie obrody (SHO), ktoré mnohí obyvatelia Nitry podozrievajú z pravicového extrémizmu. Podľa predsedu sú však tieto obvinenia irelevantné a neopodstatnené.

Jeho volebný program je zatiaľ vo fáze príprav, kampaň by chcel rozbehnúť až v septembri, platiť si ju bude sám, poprípade s pomocou sponzorov. Jeho hlavnými prioritami má byť napríklad zvýšenie bezpečnosti v meste, napr. zvýšením denných a nočných hliadok v meste, i práca s mladými ľuďmi.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM