Lucia Lauková Správy

Chátrajúci skelet v Nitre: Investor žiada o dodatočné povolenie na jeho dostavbu

Téma dostavby skeletu stojaceho na brehu rieky Nitry je stále živá. Investor tvrdí, že stavbu chce dokončiť. Dostavba sa mala začať v októbri 2017.

Ilustračný obrázok k článku Chátrajúci skelet v Nitre: Investor žiada o dodatočné povolenie na jeho dostavbu
3
Galéria

Ako sme vás informovali, pôvodná výstavba City parku bola podľa zámeru zastavená z dôvodu chýbajúcich finančných prostriedkov. Na novembrovom mestskom zastupiteľstve informoval primátor Jozef Dvonč o prebiehajúcom rokovaní s investorom. „Rokujeme dosť intenzívne, snažia sa doriešiť si stavebné konanie, je tam snaha aby začali stavať, ale aké prekážky vzniknú, to ja neviem predvídať,“ povedal primátor Nitry, Jozef Dvonč.

Podali žiadosť

Snahy o dostavbu skeletu neúspešného projektu City park potvrdil projektový manažér a štatutár spoločnosti Living park, Peter Kuliffay. „Zatiaľ sme iba podali žiadosť o dodatočné povolenie rozostavanej stavby. Stavebné konanie ešte vypísané nebolo. Samozrejme, stavbu chceme dokončiť, k tomu smerujú všetky naše snahy už niekoľko rokov.“ upresnil Peter Kuliffay.

„Môj názor je taký, že by sa to malo dostavať v tej podobe, ako predložil poslednú variantu, kde bolo 90 bytov, boli tam obchodné priestory a približne 900 parkovacích miest, čo by bolo celkom dobré záchytné parkovisko aj pre park Sihoť,“ myslí si primátor Nitry, Jozef Dvonč.

Projekt nezmenili

Ako potvrdil Peter Kullifay štatutár spoločnosti Living park, ktorá je investorom, projekt sa bude realizovať podľa nového, už skôr prezentovaného konceptu pod názvom Promenáda Living Park v zmysle posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA), ku ktorému prebehlo aj verejné prerokovanie zámeru a v zmysle všetkých súvisiacich a zákonom požadovaných povolení a vyjadrení.

Investor nám zároveň potvrdil aj plánovaný termín dostavby, ktorý avizoval ešte začiatkom roka 2017. Podľa jeho slov by mal byť skelet dostavaný najneskôr na jar 2020. Náklady na dostavbu skeletu odhaduje investor na 50 miliónov eur.

VIZUALIZÁCIE: Skelet City Parku chce investor dostavať najneskôr do roku 2020
3
Galéria
Zdroj: Living Park, a.s.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM