Rastislav Búgel Správy

Cez víkend sa vyhnite centru mesta: Uzavrú najfrekventovanejšiu križovatku v Nitre!

Najfrekventovanejšia križiovatka v Nitre bude počas víkendu uzavretá. Čakajú nás výrazné dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa vyhnite centru mesta: Uzavrú najfrekventovanejšiu križovatku v Nitre!
Foto: Rastislav Búgel

Križovatka ulíc Štúrova a Štefánikova bude počas víkendu pre dopravu uzavretá. Stane sa tak v dňoch 11. apríla až do 13. apríla. „V čase realizácie prác bude doprava vedená po obchádzkových trasách, nakoľko stavebná úprava na tejto významnej svetelnej križovatke si vyžaduje jej úplné uzavretie,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Sledujte značenie

Počas víkendu sa očakáva nižšia intenzita dopravy v meste, preto stavebné práce prebehnú práve v týchto dňoch. „Nakoľko ide o závažné uzatvorenie križovatky v centre mesta a frekventovanú lokalitu mesta Nitra, Krajský dopravný inšpektorát v Nitre týmto upozorňuje motoristickú verejnosť na nutnosť sledovania dopravného značenia počas výkonu prác, nakoľko toto sa bude meniť viac krát podľa postupu prác,“ informuje Čuháková.

Na tržnicu zložitejšie

Krajský dopravný inšpektorát v Nitre odporúča ľuďom navštevujúcim mestskú tržnicu, využívať počas uzávierky parkoviská pred mestským úradom, resp. na Štúrovej ulici a na tržnicu prejsť pešo. „Pre chodcov sú vytvorené bezpečné podmienky presunu,“ informuje hovorkyňa Čuháková.

Dotknú sa aj autobusov

Vodiči by si mali dávať pozor aj na autobusovú dopravu, ktorá bude zabezpečená. „Krajský dopravná inšpektorát v Nitre vyzýva účastníkov cestnej premávky k náležitej trpezlivosti, k rešpektovaniu pokynov oprávnených osôb a policajtov, ktorí budú v kritických miestach počas výstavby zabezpečovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky,“ informuje Čuháková.

Foto: Rastislav Búgel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM