Hokej

Cesty HK Nitra a Ondreja Molnára sa ROZCHÁDZAJÚ: Mladý hokejista odchádza do Kanady

Nitriansky klub uvoľnil mladého slovenského hokejistu. Aký je oficiálny dôvod, ktorý uvádza HK Nitra?

Ilustračný obrázok k článku Cesty HK Nitra a Ondreja Molnára sa ROZCHÁDZAJÚ: Mladý hokejista odchádza do Kanady
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Cesty HK Nitra a Ondreja Molnára sa v tejto sezóne rozchádzajú. Odchovanec Nitry sa presunie do kanadskej juniorskej súťaže OHL.

Tabuľkové postavenie hovorí jasne

„Ondreja uvoľňujeme do kanadskej juniorskej súťaže. Veľmi nás to mrzí, pretože už roky sa snažíme dávať mladým hráčom veľký priestor v A-tíme, častokrát aj na úkor lepších výsledkov. Bohužiaľ, súčasný model súťaže s priamym zostupom a naše zlé postavenie v tabuľke nám nedáva priestor na trpezlivosť, ktorú sme doteraz vždy s mladými hráčmi mali. Preto sme umožnili Ondrejovi odchod do kanadskej juniorskej súťaže, kde bude viac vyťažovaný, ako by tomu bolo u nás. Želáme mu, aby si splnil cieľ tejto sezóny byť draftovaný. Sme presvedčení, že sa mu to podarí,“ uvádza HK Nitra vo svojom stanovisku.

Prečítajte si tiež

Prajú mu úspešný draft

Ako prezradil nitriansky klub, Molnár bude pôsobiť v tíme Errie Oters. Ide o rovnaký klub, v akom kedysi hrával aj Connor McDavid.

„Ondrej bol v tomto roku draftovaný týmto klubom z piatej pozície prvého kola. Prajeme mu vydarenú druhú polovicu sezóny s draftovým vrcholom počas leta,“ dodáva HK Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM