Rastislav Búgel Rôzne

Cestovné poriadky a zastávky autobusov na jedno kliknutie: Informácie o nitrianskej MHD už aj na mapách Google!

S užitočnou novinkou v týchto dňoch prichádza nitriansky autobusový prepravca Arriva Nitra. Pre užitočné informácie už nebudeme potrebovať ďalšie aplikácie. Postačia nám mapy Google.

Ilustračný obrázok k článku Cestovné poriadky a zastávky autobusov na jedno kliknutie: Informácie o nitrianskej MHD už aj na mapách Google!
Zdroj: Dnes24.sk

Arriva Nitra a Google spustili funkciu Verejná doprava v Nitre na Mapách Google. „Obyvatelia a návštevníci Nitry si odteraz môžu priamo vo svojom počítači alebo prostredníctvom mobilných zariadení jednoducho a rýchlo vyhľadávať trasy verejnej dopravy, prezerať cestovné poriadky a nájsť najvhodnejšie spojenie,“ informuje Daša Tkáčová zo spoločnosti Arriva.

Cesta k informáciám

Projekt je výsledkom spolupráce ARRIVA Nitra a spoločnosti Google. Funkcia umožňuje jednoducho nájsť podrobné informácie o trasách verejnej dopravy, vyhľadať konkrétne zastávky, ako aj prehliadať cestovné poriadky. „Tým prispeje k lepšej orientácii v nitrianskej mestskej hromadnej doprave a užívateľom zjednoduší cestovanie,“ informuje Daša Tkáčová.

„Práve o mapové služby a s nimi súvisiace inovácie prejavujú slovenskí používatelia mimoriadny záujem. Výraznou mierou k tomu prispelo aj častejšie využívanie máp na mobilných zariadeniach, ktoré máme so sebou neustále vo vrecku. Teší ma, že práve Nitra, ako jedno z ekonomicky a turisticky významných centier Slovenska, bude môcť svojim obyvateľom a návštevníkom poskytnúť informácie o verejnej doprave prostredníctvom tejto praktickej a jednoduchej funkcie,“ hovorí Michal Zachar, Product Marketing Manager spoločnosti Google.

Jednoduché vyhľadávanie

Mapy Google využívajú poskytnuté dáta na hľadanie optimálnej cesty. V porovnaní s klasickým vyhľadávačom spojenia je jedinečnosť tohto riešenia predovšetkým v previazanosti cestovných poriadkov s Mapami Google. To umožňuje vyhľadávanie spojenia z miesta A do miesta B za pomoci verejnej dopravy. Pri samotnom vyhľadávaní stačí zadať názvy ulíc alebo na mape označiť počiatočný a cieľový bod. Vyhľadávanie spojenia funguje vo všetkých mestách na rovnakom princípe, čo zjednodušuje používanie funkcie aj turistom.

MHD aj vo vrecku

Informácie budú dostupné priamo na Mapách Google, prostredníctvom webového rozhrania alebo na mobilných zariadeniach s operačným systémom Android, iOS, BlackBerry či Windows Mobile s podporou aplikácie Mapy Google.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM