Rastislav Búgel Samospráva

Motoristi, dobrá správa: Z ciest už začali miznúť výtlky

Cestári začali poriadne zarezávať aj v našom kraji. Z ciest tak pomaly miznú výtlky, opravuje sa dopravné značenie a zametá sa posyp.

Ilustračný obrázok k článku Motoristi, dobrá správa: Z ciest už začali miznúť výtlky
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Robí sa celková údržba

Regionálna správa a údržba ciest Nitra začala s opravami miestnych komunikácií v kraji už od pondelka 4. marca. Teploty umožňujú cestárom použitie teplej obalovej zmesi na výtlky. Okrem toho v tomto období prebieha údržba cestných komunikácií. Viac nám o prebiehajúcej údržbe prezradil vedúci strediska Nitra Lukáš Andrášik. „ Momentálne sa aktívne zametajú cesty prvej, druhej a tretej triedy. Prebieha likvidácia škôd. Tam patria napríklad ohnuté a zničené dopravné značenia, ktoré uvádzame do prevádzkového stavu.“

Práce prebiehajú v celom kraji

Práce na cestách prebiehajú v celom Nitrianskom kraji. „Okrem nás pracujú aj kolegovia z Vrábeľ, Moraviec…“ prezrádza Andrášik. Na cestách sa zametá zimný posyp. Na opravu výtlkov sa momentálne používa teplá obalová zmes. Tej sa podľa vedúceho nitrianskeho strediska Regionálnej správy a údržby ciest denne minie približne 30 ton. O niekoľko dní majú prísť nočné mrazy, mrznúť má aj cez deň. V týchto prípadoch bude na opravu použitá studená obalová zmes. Vedúceho nitrianskeho strediska sme sa pýtali aj na celkovú plochu výtlkov v kraji. „Videli sme to aj my v novinách, že niektoré kraje to merali. My sme ich (pozn.red. výtlky)miesto merania išli odstraňovať,“ dodáva Andrášik.

Údržba ciest
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM