Správy

Cesta vlakom z Prahy do Nitry bude kratšia: TOTO je nový cestovný poriadok

Arriva zmenila cestovný poriadok pre vlakové spoje medzi Prahou a Nitrou. Sľubujú kratšie cestovanie.

Ilustračný obrázok k článku Cesta vlakom z  Prahy do Nitry bude kratšia: TOTO je nový cestovný poriadok
2
Galéria
Zdroj: Arriva

Ako informuje Arriva, od 21. novembra si cestujúci na linke Nitra – Praha majú možnosť kúpiť cestovné lístky na vlakové spoje, ktoré budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku platného od nedele 10. decembra. „Vlakové spoje na jedinom priamom železničnom spojení Nitry a miest na strednom Považí s Českou republikou zároveň na trase z Prahy do Nitry výrazne zrýchlia,“ sľubuje dopravca.

„Vlakovú linku Nitra – Praha prevádzkuje Arriva už rok a chceme ju aj naďalej rozvíjať. Doterajšia prevádzka ukázala, že cestujúci majú o toto spojenie veľký záujem. Teší nás, že na trati z Prahy do Nitry budú naši cestujúci od decembra cestovať vlakmi za výrazne kratší čas,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku.

Zmeny v cestovnom poriadku

Podľa dopravcu vznikne najväčšia časová úspora v prípade popoludňajšieho vlaku z Prahy do Nitry s odjazdom o 14:19. „Ten jazdí každý deň, podľa nového cestovného poriadku bude mať odjazd o 14:30 a do Nitry príde o 23 minút rýchlejšie, ako doposiaľ,“ uvádza spoločnosť Arriva.

Piatkový a sobotňajší raňajší expres z Prahy do Nitry s odjazdom o 8:19 pôjde podľa nového cestovného poriadku až o 8:30 a v Nitre bude o 17 minút skôr, ako dnes. Od 10. decembra zároveň nebudú Arriva expresy zastavovať v Kolíne.

Výška cestovného

Ceny cestovných lístkov v českých korunách zostávajú podľa dopravcu rovnaké. „Základné cestovné v eurách je na základe aktuálneho menového kurzu upravované raz za mesiac. Cestovné z Nitry do Prahy stojí aktuálne 17,58 eur a z Nitry do Trenčína 4,88 eur,“ uvádza Arriva.

„Vzhľadom na veľký záujem cestujúcich nasadíme na linke Nitra – Praha dvojité, v niektorých prípadoch dokonca i trojité súpravy,“ doplnil L. Ivan.

Foto: ilustračné

Zdroj: Arriva
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM