Rastislav Búgel Krimi

Centrum nočného života v Nitre: Mostná ulica zostáva najnebezpečnejšou lokalitou

Nitriansku políciu vlani najviac zamestnávala majetková kriminalita. Z celkového počtu 1635 trestných činov, išlo vo viac ako 600 prípadoch o vlámania a krádeže.

Ilustračný obrázok k článku Centrum nočného života v Nitre: Mostná ulica zostáva najnebezpečnejšou lokalitou
Zdroj: TASR

Ako informoval riaditeľ Obvodného oddelenia Policajného zboru (ObO PZ) v Nitre Miroslav Blaško, v porovnaní s rokom 2015 riešili vlani policajti o 129 trestných činov menej. „V minulom roku bola celková objasnenosť v územnom obvode ObO PZ Nitra 46,54 percenta, čo je v porovnaní s rokom 2015 nárast o 0,79 percenta,“ povedal Blaško.

Ako pripomenul, na základe analýz trestnej činnosti má polícia jednoznačne potvrdené, že trestnú činnosť na území mesta Nitry páchajú prevažne domáci. Väčšinou ide o osoby, ktoré sa dopúšťajú trestnej činnosti po prvý raz, sú to mladiství alebo osoby do 25 rokov," uviedol Blaško.

Podľa správy ObO PZ došlo minulý rok v Nitre k jednej vražde, 13 lúpežiam a dvom znásilneniam. Celkovo bolo v meste spáchaných 108 násilných skutkov. Z údajov uvádzaných v správe ObO PZ vyplýva, že najnebezpečnejším miestom v Nitre stále zostáva Mostná ulica. Práve tu bolo vlani zaevidovaných 28 násilných deliktov, čo je viac ako štvrtina všetkých spáchaných násilných činov v Nitre. „Väčšinu páchateľov policajti zadržali priamo na mieste alebo v blízkom okolí,“ skonštatoval Blaško.

Aj z týchto dôvodov venuje polícia práve Mostnej ulici osobitnú pozornosť. „Je tu sústredená prevažná časť zábavných podnikov a diskoték v meste. Rušný nočný život si vyžaduje neustále prítomnosť a služobné zákroky príslušníkov polície, ktorí sa snažia udržiavať verejný poriadok v maximálnej možnej miere a s nasadeným väčšieho počtu síl a prostriedkov. Policajný zbor plánuje výkon služby tak, aby na Mostnej ulici v noci bola polícia vždy prítomná,“ dodal Blaško.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM