Rastislav Búgel Samospráva

CCVČ na Klokočine má problém: Bez príspevku od mesta nemá dostatok financií!

Cirkevné centrum voľného času má vážny problém. Oproti minulému roku dostáva o približne 90 eur nižší príspevok na jedno dieťa. Chýbajúce financie môžu pre CCVČ Klokočina znamenať existenčné problémy.

Ilustračný obrázok k článku CCVČ na Klokočine má problém: Bez príspevku od mesta nemá dostatok financií!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Počas 34. riadneho zasadnutia mestského zastupiteľstva v diskusii pred poslancami vystúpil riaditeľ CCVČ Klokočina Martin Čepček. Poukázal na hlavné problémy, s ktorými musí centrum voľného času momentálne bojovať. Vravel o finančnej náročnosti situácie v centre voľného času. Poukázal aj na to, že od mesta dostávajú ako príspevok na jedno dieťa len štátom stanovené minimum. Príspevok na jedno dieťa je v súčasnosti o približne 90 eur nižší ako minulý rok.

V správe farského úradu

Riaditeľ CCVČ Klokočina zároveň poukázal na pomoc, ktorú poskytuje farský úrad, do ktorého správy centrum voľného času zapadá. Podľa Čepčeka je príspevok na dieťa veľmi nízky a centrum sa tak môže dostať do existenčných problémov. Poprosil preto poslancov o zvýšenie príspevku na jedno dieťa.

Zvýšenie si nemôžu dovoliť

K problémom v CCVČ na Klokočine sa vyjadril aj nitriansky primátor Jozef Dvonč. „Normatív je jeden pre celé Slovensko a zvyšok sa musí dofinancovávať z mestských rozpočtov. Samozrejme, kto má na to, ten dofinancuje, kto na to nemá, tak nedofinancuje,“ povedal Dvonč.

Pozrite si celé vyjadrenie primátora Jozefa Dvonča v našom videu!

Foto: ilustračné

Financie pre CVČ v Nitre
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM