Lucia Lauková Správy

Časozberné VIDEO zachytáva výstavbu Pavilónu Hudby v Nitre: Slávnostne ho otvoria v máji

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre rozšírila svoje priestory o ďalší objekt. Pavilón Hudby slávnostne otvoria v máji. Pozrite si časozberné video výstavby budovy.

Ilustračný obrázok k článku Časozberné VIDEO zachytáva výstavbu Pavilónu Hudby v Nitre: Slávnostne ho otvoria v máji
Zdroj: YouTube.com

Nový Pavilón Hudby na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre otvoria vo štvrtok 26. mája. Slávnostné otvorenie sa začne o 10:00 hodine. Informovala o tom oficiálna stránka Univerzity. „V budove sa nachádzajú priestory na výučbu študijných programov Katedry hudby Pedagogickej fakulty UKF, ako aj pre odborné disciplíny vo viacerých pedagogických, umelecko-výchovných a humanitných odboroch akreditovaných na univerzite,“ uvádza sa na stránke UKF v Nitre. Podľa informácií zverejnených na webovej stránke univerzity, objekt disponuje multifunkčnou koncertnou a divadelnou sálou, baletnou sálou, zvukovým laboratóriom a súborom učební na prednášanie teoretických predmetov.

Výstavba objektu prebiehala od roku 2014 na základe celouniverzitného projektu pod názvom Rozvojom infraštruktúry k zlepšeniu podmienok vzdelávacieho procesu na UKF v Nitre. Ako uvádza UKF na svojom webe výstavba bola financovaná zo Štrukturálnych fondov Európskej únie a zo zdrojov univerzity. „Tá v ňom získava reprezentatívny priestor nielen pre pedagogické účely, ale aj pre rozsiahlu umeleckú činnosť Katedry hudby a ďalších katedier univerzity,“ píše sa na webe UKF v Nitre.

Foto: ilustračné

Časozberné VIDEO zachytáva výstavbu Pavilónu Hudby v Nitre: Slávnostne ho otvori
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM