Rastislav Búgel Hokej

Čaká nás zaujímavé hokejové finále: TAKTO sa Nitre darilo vo vzájomných zápasoch

Hokejisti spod Zobora už poznajú svojho finálového súpera. Stali sa ním hráči z Košíc. Pozrite si prehľad spoločných výsledkov v základnej časti súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás zaujímavé hokejové finále: TAKTO sa Nitre darilo vo vzájomných zápasoch
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski hokejisti si zabezpečili prvú účasť vo finále v histórii Klubu, keď v semifinále vyradili Banskú Bystricu 4:1 na zápasy. Ich súperom sa po semifinálových bojoch s Piešťanmi stali Košice, ktoré zvládli sériu 4:2. Košice si tak zahrajú svoje 14 finále, v rade budú bojovať o titul v siedmom finále.

Vzájomné meranie síl

V treťom kole základnej časti cestovala Nitra do Košíc. V úvodnom zápase Nitrania zaváhali a domácemu klubu podľahli 2:1. V ďalšom spoločnom meraní síl vrátila Nitra na domácom ľade Košiciam požičané a zvíťazila 3:2. Košice sa predstavili na nitrianskom ľade aj v treťom vzájomnom zápase. Nitrianski hokejisti rozmetali svojho súpera presvedčivo 4:0. Ďalšie vzájomné stretnutie prinieslo víťazstvo oceliarov. Tí si na domácom ľade poradili s Nitrou najtesnejším rozdielom 4:3. V piatom spoločnom zápase cestovala Nitra opäť na ľad Košíc, kde oceliarom uštedrili porážku 2:5. Posledné meranie síl v základnej časti súťaže zvládli lepšie Košičania, keď na nitrianskom ľade vyhrali 0:1.

Na góly vedie Nitra

Počas aktuálneho ročníka nemá vzájomné meranie síl tabuľkového víťaza. Obe mužstvá si na svoje konto pripísali po tri víťazstvá. Rozdiel nájdeme len v počte vsietených gólov. Pokiaľ má Nitra na svojom konte vo vzájomných zápasoch 16 presných zásahov, oceliari sa môžu pochváliť iba jedenástimi gólmi v sieti Nitry. Všetko tak nasvedčuje kvalitným záverečným súbojom, v ktorých to nebude mať jednoduché ani jeden klub z finálovej dvojice.

Bohatá návštevnosť

Stretnutia medzi Nitrou a Košicami mali počas cele základnej časti najvyššej hokejovej súťaže bojovný nádych, ktorý na štadióny vždy lákal divákov. Dovedna sa na oboch štadiónoch zúčastnilo vzájomných stretnutí 23 624 fanúšikov. O kvalite týchto zápasov svedčí aj to, že počas celého ročníka patrili na špičku návštevnosti spomedzi všetkých zápolení.

Pozrite si fotografie zo vzájomných zápasov Nitry s Košicami v našej galérii!

Foto: Rastislav Búgel

Zápolenia Nitry s Kočicami
19
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM