Rastislav Búgel Kultúra

Čaká nás veľký Festival chutí: Dobré jedlo, víno a kapela Polemic

Už tradične sa na začiatku leta koná v Nitre kultúrna akcia spojená so živými vystúpeniami, koncertami a gastronómiou. Na túto tradíciu nadväzuje aj tohtoročný Festival chutí Nitrianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás veľký Festival chutí: Dobré jedlo, víno a kapela Polemic
Foto: Rastislav Búgel

Bude sa konať 6. júna, od 10:00 do 22:00 na Svätoplukovom námestí, Kupeckej ulici a pešej zóne. “Z minulých ročníkov v ňom pokračujú Sviatok sv. Urbana s ochutnávkou vín, medzinárodný festival bubeníkov drumpoint a Jahodová Nitra. Novinkou bude festival jedla, ktorý vybral najlepších producentov špecialít z kraja,” informuje Viktor Klimo, spoluorganizátor festivalu. Tešiť sa môžeme na najlepšie ročníkové vína, ochutnávky gastronomických špecialít a varenie naživo. “Popri ochutnávaní budete možno sami prekvapení, koľko známych a dobrých vecí pochádza práve z Nitrianskeho kraja,” informuje Klimo. Otvorí sa aj Divadlo Andreja Bagara, ktoré usporiada deň otvorených dverí, autogramiádu, detský kútik a divadelné prekvapenia.

“Neskôr poobede pridá aj predstavenie Ferdo Mravec. Ožije aj Kupecká ulica, ktorá je dobre známa organizovaním podobných akcii,” dodáva Viktor Klimo.

Na svoje si prídu aj milovníci koncertov a vystúpení. “Najprv folklórny súbor Jelenec, neskôr Akadémia Tanca, Old school brothers, Monika Bagárova a česká folkrocková skupina Jak chceš. Večer zaspieva Ľudo Kuruc homage à Karol Duchoň,” informuje Klimo. Hlavnou hviezdou večera bude Polemic a zhruba 150 bubeníkov pri vyvrcholení bubeníckej show drumpoint Slovakia 2015.

Festival chutí Nitrianskeho kraja bude úvodnou akciou kultúrneho leta, po ktorej budú pokračovať ďalšie. Podujatie organizuje Mesto Nitra, Nitrianska organizácia cestovného ruchu, Nitriansky samosprávny kraj a Slovenská agentúra pre cestovný ruch. Spoluorganizátori sú Divadlo Andreja Bagara a občianske združenie Tambores.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM