Rôzne Tlačové správy

Krčmári z Nitry vybrali pivo pre celé Slovensko + VIDEO

Pivárskych štamgastov čaká špeciálne horká jar. Jej príchuť vyberali samotní krčmári a jeden z nich nám prezradil tajné podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Krčmári z Nitry vybrali pivo pre celé Slovensko + VIDEO
7
Galéria
Zdroj: PR

Hovorí sa: „Čo Slovák – to futbalový tréner“, zatiaľ čo v každej dobrej slovenskej krčme sa hovorí: „Čo štamgast – to odborník na pivo “. Všetci slovenskí štamgasti by sa však do pivovaru nevmestili. Preto slobodný pivársky ľud poveril výberom jarného špeciálu od Corgoňa tých najpovolanejších – svojich krčmárov.

Ako prví dostali túto možnosť krčmári z domáceho Nitrianskeho kraja. Vybavení roky pestovanými a skúsenými chuťovými bunkami opustili v Deň D svoje vlastné pípy, aby si priamo v pivovare nechali načapovať extra „nachmelené“ pivné špeciály. A z nich vybrali mimoriadne dobré a poriadne horké pivo pre správnych chlapov. Bola to pre nich ťažká a zodpovedná úloha. Čo chutilo piatim krčmárom viac, to sa bude čapovať v každej dobrej slovenskej krčme už od prvého aprílového týždňa až do vypredania zásob. O ktorý typ piva spomedzi degustovaných špecialít pôjde, zostáva zatiaľ tajomstvom. Istý je zatiaľ len názov – Corgoň Krčmársky špeciál.

Chinook alebo Cascade

Príprava jarného Corgoň špeciálu začala už na jeseň minulého roku. „Naši majstri pivovarníci pripravili viac ako desať vzoriek piva, z užšieho výberu potom vyberali krčmári,“ hovorí Simona Majerská, brand manažérka značky Corgoň. Obe vzorky piva sú charakteristické horkosťou typickou pre Corgoň. V oboch bol použitý chmeľ typu Aurora a Mandarina, ktorý v jednom pive doplnil americký chmeľ Chinook a v druhom Cascade. „Chinook je chmeľ s korenistými, živicovými a citrusovými tónmi a v Cascade zase prevládajú kvetové a citrusové tóny so zemitou arómou. Vďaka nim bude špeciálna dvanástka naozaj nad očakávania,“ tvrdí Karol France, komerčný sládok spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Krčmári hodnotili vôňu, konzistenciu, chuť či farbu piva. A nálada bola pri tom napätá. O ich konečnom verdikte sa totiž nesmeli dozvedieť nič ani prítomní novinári. A tak je informácia, čo sa bude čapovať v slovenských krčmách, stále tajná. „Prepáčte, nemôžem vám povedať, k akej príchuti som sa priklonil,“ povedal nám Ľuboš Baby, majiteľ siete prevádzok Velba. „Naši chlapi majú radi poriadne horkú dvanástku, to im môžem garantovať. Navyše môžem prezradiť len to, že im bude určite chutiť, je to výborné pivko,“ dodal.

Tak vidíte. Čaká nás poriadne horká jar. Aké tóny chmeľovej horkosti to budú, zistíte vo svojej krčme pri dobre načapovanom jarnom špeciáli od Corgoňa. Už ho cítime na jazyku. Aj vy?

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM