Lucia Lauková Správy

Bývalý hotel Tatra v Nitre zmenil majiteľa: Nové vedenie začalo s rekonštrukciou

Bývalý nitriansky hotel Tatra na Štefánikovej triede, prevzal do rúk nový majiteľ. Na budove hotela už pribudol aj nový svetelný nápis. Hotel má prejsť viacerými zmenami.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý hotel Tatra v Nitre zmenil majiteľa: Nové vedenie začalo s rekonštrukciou
Zdroj: Zuzana Ondrová

Budova bývalého hotela Tatra prechádza viacerými zmenami. Ako nás informovala Zuzana Ondrová, od 1. marca bude hotel oficiálne opäť v prevádzke, no pod novým názvom, a to Grand Hotel Sole.

Rekonštrukcia priestorov

Podľa slov Zuzany Ondrovej, sa nový majiteľ priestorov pustil do prerábky. „Má v pláne dodať hotelu okrem nového aj dávku elegancie. V hoteli sa už niekoľko týždňov intenzívne pracuje. Interiér sa má po novom niesť v talianskom štýle. Pribudnú živé kvety, dekorácie a mení sa aj personál,“ prezradila Zuzana Ondrová.

Ako sme sa dozvedeli terasa reštaurácie má byť v prevádzke aj počas zimných mesiacov a najväčšie zmeny sa odrazia v kuchyni. „Chceme, aby bola návšteva či už hotela alebo reštaurácie zážitkom ako kedysi,“ hovorí nový majiteľ. V minulosti patril k hotel najpopulárnejším v Nitre aj širokom okolí.

Medzinárodná kuchyňa

Podľa slov Zuzany Ondrovej bude nová reštaurácia hotela ponúkať medzinárodné jedlá inšpirované talianskou a slovenskou kuchyňou, vrátane denného menu. V ponuke bude iba okolo 20 jedál.

Domáce suroviny

Novým šéfkuchárom bude Tomáš Rapko, ktorí ubezpečuje, že variť sa bude vo veľkej miere zo surovín od lokálnych výrobcov. "Napríklad paradajky budeme brať z farmy v Babindole. Nebudú sa používať žiadne mrazené výrobky ani polotovary,“ hovorí šéfkuchár Rapko.

História hotela

Hotel na začiatku pešej zóny patrí k významným historickým pamiatkam Nitry. Tento rok oslavuje 130 rokov svojej existencie. Budovu dal v roku 1887 postaviť podnikateľ František Lakner, po ktorom dostal hotel svoj prvý názov. Ten prešiel v priebehu času viacerými zmenami. Málokto si ešte pamätá Hotel Slávia, no neskorší názov Tatra sa medzi Nitranmi uchytil natoľko, že ho používajú doteraz. Na prelome tisícročí prešla budova rozsiahlou rekonštrukciou a po takmer 10 rokoch bola znovu otvorená v roku 2011 ako Best Western Hotel Dituria. Predposledným prevádzkovateľom bola reštauračná sieť Hoffer, ktorú v týchto dňoch nahrádza úplne nová značka Grand Hotel Sole.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM