Lucia Lauková Šport Futbal

Bývalý futbalový reprezentant Moravčík tipuje na MS remízu Slovenska so Škótskom

Kvalifikačný zápas MS 2018 Škótsko - SR v Glasgowe by sa podľa bývalého futbalového reprezentanta mohol skončiť remízou. Slovensko má podľa neho najlepšiu pozíciu.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý futbalový reprezentant Moravčík tipuje na MS remízu Slovenska so Škótskom
Zdroj: TASR

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ľubomír Moravčík predpovedá vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase MS 2018 Škótsko – SR v Glasgowe remízu. V rozhovore pre škótsku BBC päťdesiatdvaročný účastník MS 1990 v Taliansku uviedol, že práve jeho krajania majú z tria SR, Slovinsko, Škótsko bojujúceho o baráž najlepšiu pozíciu.

Pozícia Slovenska

Lídrom F-skupiny je s päťbodovým náskokom pred „sokolmi“ Anglicko. Slovinci a Škóti na výber trénera Jána Kozáka strácajú bod. „Slovensko je v najlepšej pozícii, pretože pre Slovinsko vyhrať v Anglicku bude veľmi ťažké. Ak aj Škótsko zdolá SR, musia ísť do Slovinska a vyhrať,“ povedal Moravčík, ktorý počas hráčskej kariéry mimoriadne úspešne pôsobil v Celticu Glasgow.

„Slováci hrali v Anglicku výborne prvých 20 minút a dali aj gól. Potom dostali hlúpe góly a stratili zápas, v ktorom si možno zaslúžili bod. Škóti sú teraz mierny favorit, lebo hrajú doma. Poznám škótskych fanúšikov, ktorí sú tam dôležitou súčasťou futbalu. Vychádza mi to, že bude remíza. Ale Slovensko nebude iba brániť. Všetko bude závisieť od momentálnej formy všetkých hráčov. Slováci môžu mať problém, keďže napr. Vladimír Weiss či Peter Pekarík nehrávajú pravidelne,“ do­dal.

Zmeny v domácom tíme

Bývalý hráč Nitry, St. Étienne, Bastie či Duisburgu stále sleduje svoj bývalý klub, ktorý má v mužstve Gordona Strachana výrazné zastúpenie. Škótom pre zranenia vypadli hráči Celticu Scott Brown a Stuart Armstrong, káder doplnil ich klubový spoluhráč Callum McGregor. „Škótsko začalo kvalifikáciu veľmi zle, ale veľmi sa zlepšilo, na čom majú zásluhu práve hráči Celticu. Samozrejme, Scott Brown a Stuart Armstrong sú mimo, to môže byť problém. Armstrong bude chýbať ofenzíve a Brown je dušou tímu, skutočným lídrom. No vrátil sa Darren Fletcher, čo je pre nich dobrá správa. McGregor je technicky dobrý, prečo by nemohol nastúpiť? Niekedy potrebujete práve takéhoto hráča,“ uzavrel Moravčík, ktorý je momentálne asistent hlavného trénera v druholigovom Zvolene.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM