Rastislav Búgel Hokej

Bystrica vyrovnala stav série: Nitra nezvládla ani druhý zápas na ľade súpera

Nitrianski hokejisti nezvládli ani druhý zápas na ľade Banskej Bystrice. Finále sa tak presunie pod Zobor za vyrovnaného stavu 2:2 v sérii hranej na štyri víťazné zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica vyrovnala stav série: Nitra nezvládla ani druhý zápas na ľade súpera
Foto: Rastislav Búgel

Bystričanom podobne ako v prvom domácom finálovom zápase vyšiel nástup do stretnutia. Vedenia sa ujali v presilovke v štvrtej minúte, kedy sa Hvila neulakomil na strelu pred bránkou, poslal spätnú prihrávku na Tománka a ten už bez väčších problémov mieril do odkrytej časti Valentovej svätyne. Uplynulo 94 sekúnd a bolo 2:0. Lunter napriahol z pravého kruhu a prestrelil brankára Nitry. Tréner Stavjaňa si zobral oddychový čas, rovnako ako v sobotu, no tentoraz zabral, pretože ešte v tej istej minúte znížil Milam od modrej. V ďalších minútach nevyužili šance Tománek, Zigo, Hvila ani Handzuš, takže stav sa do prestávky nemenil.

V druhej tretine ťažili domáci hokejisti z ďalšej presilovky. Tománek to vyskúšal spoza kruhov a vyšlo mu to – 3:1. Hostia mohli streliť kontaktný gól taktiež v početnej výhode. Vytvorili si niekoľko dobrých príležitostí, no Bacashihua doslova čaroval. Vychytal zoči – voči Lalibertého i Bakera. Už v hre piatich proti piatim boli na puku opäť Bystričania. Najprv im nevyšiel brejk s koncovkou Ziga, no po prihrávke Majdana zakončoval z pravej strany bez prípravy a pohotovo Bast – 4:1. Hokejistom spod Zobora to nešlo aj preto, že nevedeli nájsť recept na dobrého amerického gólmana v drese HC '05. Ten vytiahol betón i po strele Becu spoza hráča v ťažkej situácii.

V tretej tretine sa Nitre podarilo znížiť stav na rozdiel dvoch gólov, keď po prihrávke Slováka našiel recept na Bacashihuu z troch metrov Laliberté – 4:2. Hosťom to dodalo energie, mali miestami prevahu i aktivitu, no nedokázali využiť šance. Bystrica hrala umne a oprieť sa mohla aj o brankára. Ten vychytal Milama v prieniku a mal i šťastie, pretože odkrytý priestor jeho svätyne netrafili Laliberté a Ručkay. Hosťom nevyšla ani záverečná power-play, takže stav finálovej série je vyrovnaný.

HC'05 Banská Bystrica – HK Nitra 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Góly: 4. Tománek (Hvila, Handzuš), 6. Lunter (Matoušek, Šmach), 23. Tománek (Hvila), 31. Bast (Majdan, Majeský) – 6. Milam (Laliberté), 44. Laliberté (Slovák, Blackwater)

Môže vás zaujímať:

FOTO: Stovky ľudí si užili hokej na nitrianskom amfiteátri

Prvá prehra vo finále: Nitra nezachytila úvod zápasu, nestačili ani góly Blackwatera, Macíka a Bakera

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM