Monika Földešiová Rôzne

Buddhistický láma rád jazdí na motorke

V pondelok 19. júla spraví v rámci svojho turné po Slovensku zastávku v Nitre budhistický láma Ole Nydahl. Je to jeden z najznámejších budhistických učiteľov, pôvodom Dán, ktorý rád cestuje a sprostredkováva výnimočné učenia a metódy práce s mysľou.

Cieľom jeho slovenského turné je predstaviť tradičný tibetský budhizmus a metódy pre prácu s mysľou. V každom zo 4 miest sa bude venovať rôznej téme, v nitrianskom PKO od 19:30 začne témou každodenného života „Všetko, čo potrebujeme, je pozrieť sa do zrkadla a uvidieť svoju vlastnú tvár“.

Láma Ole Nydahl je jeden z mála západniarov plne kvalifikovaný ako láma tradičného tibetského buddhizmu. Nie je to mních, rád jazdí na motorke, skáče s padákom, cestuje po svete a sprostredkováva výnimočné učenia a metódy práce s mysľou, ktoré sa vyše 1 000 rokov uchovávali v tradíciách tibetského buddhizmu. V roku 1969 spolu sa so svojou ženou Hannah stali prvými západnými študentmi J.S. 16. Gjalwa Karmapu. Ole Nydahl začal učiť buddhizmus v Európe na žiadosť 16. Karmapu. Je autorom siedmich kníh, päť bolo preložených do viac ako 20 jazykov.

Prednáška je určená pre širokú verejnosť a prednášať sa bude v anglickom jazyku, samozrejme so slovenským prekladom. Po prednáškach bude priestor na otázky, po ktorých bude možnosť v prípade záujmu zúčastniť sa meditácie vedenej lámom Olem.

Nezabudnite, **19. júl o 19:30 v PKO v Nitre **

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM