Hokej

Buček sa zaradil po bok Šatana či Pálffyho: Stal sa NAJ strelcom základnej časti

Buček ovládol poradie strelcov aj produktivitu základnej časti. Iba ako piaty v histórii dokázal streliť viac ako 40 gólov.

Ilustračný obrázok k článku Buček sa zaradil po bok Šatana či Pálffyho: Stal sa NAJ strelcom základnej časti
Zdroj: Rastislav Búgel

Útočník HK Nitra Samuel Buček sa stal najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom základnej časti hokejovej Tipos extraligy. V 50 zápasoch nazbieral 64 kanadských bodov za 41 gólov a 23 asistencií. V poradí produktivity mal pred druhým Brantom Harrisom zo Slovana Bratislava 5-bodový náskok. V poradí strelcov triumfoval s priepastným 16-gólovým rozdielom pred ďalším Slovanistom Williamom Rapuzzim.

V spoločnosti hviezd

Buček sa stal iba piatym hráčom v histórii slovenskej extraligy, ktorý strelil v základnej časti 40 a viac gólov.

Pred ním sa to podarilo Jánovi Pardavému, Miroslavovi Šatanovi (obaja strelili po 42 gólov, Vlastimilovi Plavuchovi (43) a Žigmundovi Pálffymu, ktorý stanovil v sezóne 2008/2009 rekord základnej časti s 52 gólmi.

Brankár Spišskej Novej Vsi Marcel Melicherčík dosiahol v základnej časti 93,75-percentnú úspešnosť zásahov a v tejto štatistike triumfoval medzi ligovými brankármi.

S priemerom 2,21 inkasovaných gólov na zápas bol druhý za Clintom Windsorom zo Slovana Bratislava (2,18) a obaja spoločne s Robinom Rahmom zo Zvolena zaznamenali po 4 čisté kontá.

Prečítajte si tiež

A čo ďalší?

Pozrime sa, ktorí nitrianski hokejisti sa v jednotlivých bodovaniach dostali do TOP 10. Ako sme spomenuli, v produktivite je na prvom mieste Samuel Buček so 64 bodmi za 41 gólov a 23 asistencií. Rovnaký hráč kraľuje aj tabuľke strelcov (41) gólov. V tomto meraní sa na piatom mieste umiestnil aj Róbert Varga, ktorý má na svojom konte 21 presných zásahov.

V rebríčku, ktorý prihliada na najvyšší počet asistencií, má Nitra dvojnásobné zastúpenie. Na delenom šiestom mieste nájdeme Mareka Tvrdoňa a Willieho Raskoba s 31 gólovými prihrávkami.

Nitrianska stopa je aj v hodnotení +/- bodov. Na treťom mieste je Buček s 26 bodmi a na delenom siedmom mieste sa udomácnil Jozef Baláž (21).

Výkony brankárov

Zabudnúť nemôžeme ani na úspešnosť brankárov. Kým najlepším brankárom je Marcel Melicherčík zo Spišskej Novej Vsi (93,75 percenta), najvyššie sa za Nitru prebojoval Matt O´Connor s úspešnosťou zákrokov 92,29 percent (4. miesto) a 2,48 inkasovaných gólov na zápas a desiatku uzatvára David Honzík (91,41 percenta), ktorý dostal v priemere 2,71 gólu.

O´Connor stál pri 12 víťazstvách Nitry, Honzík sa tešil v 18 prípadoch, pričom má na svojom konte aj dve čisté kontá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM