Lucia Lauková Šport Hokej

Brutálny zákrok na Lantošiho: Nitra podá podnet na disciplinárnu komisiu, VIDEO

Z domáceho ľadu sa musel viackrát zviechať nitriansky útočník Róbert Lantoši. Za likvidačný faul podá vedenie klubu podnet na disciplinárnu komisiu SZĽH.

Zdroj: YouTube.com

Druhý štvrťfinálový zápas Nitry s Trenčínom sa nezaobišiel bez tvrdých súbojov a vylúčení. Desať minútový osobný trest dostal aj hráč Trenčína Starosta potom, čo v 52. minúte za stavu 1:4 z pohľadu hostí lakťom napadol do hlavy Lantošiho.

HK Nitra zverejnil záznam z tohto zákroku. „Vedenie HK Nitra podá podnet pre disciplinárnu komisiu SZĽH na likvidačný faul na reprezentačného útočníka Lantošiho,“ napísal k videu HK Nitra. Podľa viacerých zdrojov mal hráč Nitry prísť o 6 zubov.

V utorkovom zápase nešlo o jediný zákrok mierený na Lantošiho. Už v 10. minúte stretnutia Sádecký trafil ramenom hlavu Lantošiho, ktorý sa ťažko zdvíhal z ľadu. K nebezpečným zákrokom sa na sociálnej sieti vyjadril šéf Pro-hokeja Richard Lintner.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Som nesmierne spokojný v akom tempe, nasadení a kvalite sa tohtoročné Kaufland playoff Tipsportligy rozbehlo. Do Play off bezpochyby patrí maximálna tvrdosť, bez ktorej si vypäté zápasy neviem predstaviť. Som však znepokojený, koľkých zákrokov na hlavu a krk sme boli v prvých zápasoch svedkami. Budem apelovať na kluby, disciplinárku aj oddelenie rozhodcov, aby tento fakt vnímali citlivo predtým, ako by prišlo k zraneniam, ktoré v hokeji nechceme vidieť,“ napísal na FB Tipsport Ligy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM