Aktualizované Rastislav Búgel Hokej

Bravúrny vstup do štvrťfinále: Nitra deklasovala Martin, Stümpel s hetrikom

Vypredaná Nitra aréna privítala domácich hokejistov búrlivými ováciami a od začiatku ich hnala dopredu. Tí sa jej mohli odvďačiť gólom už v 5. minúte, Školiak vystihol rozohrávku Čecha, nabil Henrichovi Ručkayovi, ale martinský brankár svoje zaváhanie napravil.

Ilustračný obrázok k článku Bravúrny vstup do štvrťfinále: Nitra deklasovala Martin, Stümpel s hetrikom
Foto: Rastislav Búgel

O tri minúty zastavila Tománka v nájazde píšťalka čiarového rozhodcu, no následne už nikto nebránil jeho gólovej prihrávke na pred bránkou nikým nekrytého Stümpela – 1:0. Čech sa ani nestihol otriasť a lovil puk zo siete aj druhýkrát. Kolbov dôraz na ľavom krídle nestačil na agilnosť Bajteka a ten mieril presne. Do prestávky mohol zvýšiť Slovák či na druhej strane korigovať Podzinš, gól však už nepadol.

Už po pol minúte druhého dejstva zvonila za Čechom žŕdka a následne ho výrazne zamestnal aj Slovák, no hosťujúci brankár odolal. A Martin držal and vodou aj počas domácej presilovky 4 proti 3, ale v polovici stretnutia už nemal nárok zabrániť tretiemu gólu. V štichu ho nechala zmätená defenzíva hostí, Tománek zopakoval prihrávku pred bránku na Stümpela a bolo 3:0. Dominanciu svojho tímu následne výrazne otupil Lakosil, ktorému prepadol Fujeríkov nahodený puk spoza modrej kuriózne do siete. Hostia ožili a v 37. minúte potrestali Bajtekove vylúčenie, keď odrazený puk od zadného mantinelu doklepol do siete Brcko. Následne však defenzíva Martina opäť pochybila, puk sa v spleti hráčov dostal k Mrázovi, ktorý pred sirénou zvýšil bekhendom na 4:2.

Hoci sa v tretej tretine Martinu snaha uprieť nedala, jeho hráči „horeli“ v obrane a inkasovali ešte ďalších päť gólov. V 50. minúte privodil pokoj na domáce hokejky piatym gólom Lukáš Novák a začala sa domáca ofenzívna šou s excelentnými kombinačnými prvkami. Už o minútu neskôr využil ďalšie zaváhanie hosťujúcej defenzívy Henrich Ručkay a v 53. minúte zavŕšil hetrik Stümpel, keď tečoval elegantnú Königovu prihrávku za Čecha. Zdecimovaných hostí zrazil do kolien tri a pol minúty pred koncom ešte ďalšími dvoma gólmi Richard Lelkeš a v Nitra aréne sa za pýtania si „desiatky“ búrlivým potleskom do záverečného klaksóna oslavovalo víťazstvo.

HK Nitra – MHC Mountfield Martin 9:2 (2:0, 2:2, 5:0)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Aj keď je výsledok jednoznačný, na zápasy je len 1:0. Do stretnutia sme vstúpili veľmi dobre, vytvorili sme si tlak na súpera aj gólové šance. Opakujem, je to prvý krok a na nedeľu sa musíme takisto dobre pripraviť.“

Jaroslav Török, tréner Martina: „Bolo to nevydarené stretnutie, výsledok je trochu krutý, ale proti Nitre nemôžeme mať desať vylúčených hráčov. Po druhej tretine sa nám narušilo zloženie pätiek, keď dvaja útočníci nepokračovali v zápase. Súperovi gratulujem a verím, že v nedeľu nastúpime úplne inak a necháme na ľade všetko.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - MHC Mountfield Martin
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM