Rastislav Búgel Hokej

Brankár Kristan hviezdil na olympiáde: Slovinsko vďaka nemu žilo svoj hokejový sen!

Slovinský reprezentačný brankár v službách extraligovej Nitry priviedol svoju reprezentáciu k výbornému úspechu. Aj jeho zásluhou sa Slovinsko dostalo až medzi 8 najlepších olympijských tímov.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Kristan hviezdil na olympiáde: Slovinsko vďaka nemu žilo svoj hokejový sen!
Zdroj: TASR

Slovinský hokejový brankár v hrajúci v sezóne 2013/2014 v drese extraligovej Nitry cestoval so svojou reprezentáciou do ruského Soči. Slovinský národný tím sa stal najväčším prekvapením turnaja. Spanilú jazdu outsidera ukončili až Švédi vo štvrťfinále. Slovinci mali v podobe miláčika nitrianskeho publika veľkú oporu.

Veľké prekvapenie

Slovinci si odbili olympijskú premiéru v prvom zápase proti Ruskej reprezentácii. Slovinci prehrali 5:2. Na Kristanovu bránu v zápase smerovalo 35 striel. V druhom zápase čelil Robert Kristan slovenskému útoku. Slovinci sa v zápase postarali o prvé veľké prekvapenie turnaja, keď pokorili Vújtekov výber 3:1. Za kristanov chrbát tak putovala len jediná presná strela slovenského výberu . V treťom vystúpení čelil nitriansky extraligový brankár hráčom USA. Aj s týmto celkom prešlo za Kristanov chrbát 5 pukov. Aj vďaka úspechu so Slovenskom sa slovinská hokejová reprezentácia dostala do vyraďovacej fázy proti prijateľnému súperovi. V zápase s Rakúskom opäť Kristan hviezdil a vychytal čisté konto a obrovský úspech Slovinska. Postup do najlepšej osmičky turnaja bol realitou.

Koniec sna

V rozhodujúcom zápase musel Robert Kristan čeliť nebezpečnému tímu obhajcu majstra sveta. Švédi prekvapeniu turnaja nič nedarovali. Po prvých dvoch tretinách Kristan kapituloval iba raz a držal tak nádej na obrovské prekvapenie. V poslednej tretine však tri korunky zabrali a slovinský brankár mal čo robiť. Inkasoval ešte 4 góly a Slovinská olympijská premiéra tak skončila na švédskom tíme.

Krsitan v poslednom zápase čelil až 38 strelám s úspešnosťou 86,8 %. Na olympiáde pochytal 143 striel s celkovou úspešnosťou 89,94 %.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM