Monika Földešiová Iné športy

Boxeri sú pýchou Nitry

Reprezentanti SR v boxe mali počas uplynulého týždňa plné ruky práce. Tréner Tibor Hlavačka sa zúčastnil od 21. do 23. 10. s trojicou nitrianskych boxerov na medzinárodnom turnaji Dolomiten Cup v rakúskom Lienzi.

V kategórii juniorov reprezentoval SR na tomto turnaji Juraj Babiak, ktorý vo váhe do 60kg postúpil do finále cez Nemca Kahla (8:1 nb). Vo finále však tesne 3:4 na body prehral s Talianom Hamzom a získal tak striebornú medailu. V mužskej kategórii reprezentovala dvojica Matúš Babiak (64kg) a Miroslav Čepko (69kg). Obaja svoj semifinálový zápas prehrali, no v boji o tretie miesto svojich protivníkov zdolali a vybojovali tak zhodne bronzovú medailu.

Druhý nitriansky tréner – Pavol Hlavačka sa zúčastnil s reprezentáciou mladšieho dorastu v dňoch 21.-24.10. na tradičnom medzinárodnom turnaji Olympijských nádejí v Ústí nad Labem. Z CTM Nitra mal k dispozícii 5 boxerov. Po výborných výkonoch vybojovali zlatú medailu boxeri Michal Zátorský (52kg, žiak ŠG v Nitre) a Róbert Rácz (60kg, odchovanec BC Lučenec). Striebro získal Roman Formánek (50kg, žiak ŠG v Nitre) a bronz Jozef Sirotek (63kg, žiak ŠG v Nitre). Pre Michala Zátorského to bola už štvrtá zlatá medaila z medzinárodnej série turnajov Olympijských nádejí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM