Lucia Lauková Kultúra

Botanická záhrada v Nitre láka návštevníkov: Tešiť sa môžete na TIETO podujatia

Botanická záhrada SPU v Nitre si aj tento rok pre svojich návštevníkov pripravila viacero atraktívnych podujatí. Pozrite si ich kompletný zoznam.

Ilustračný obrázok k článku Botanická záhrada v Nitre láka návštevníkov: Tešiť sa môžete na TIETO podujatia
Zdroj: Botanická záhrada SPU v Nitre

Najbližšie sa Botanická záhrada SPU v Nitre predstaví na nitrianskom výstavisku Agrokomplex vrámci výstavy Gardenia. Expozíciu Botanickej záhrady si budete môcť pozrieť od 20. do 23. apríla na nitrianskom výstavisku.

O pár dní neskôr presunie Botanická záhrada svoju expozíciu na výstavu Kvetena, ktorá sa bude konať od 25. do 28. apríla v areáli pamätníka SNP v Banskej Bystrici.

Deň otvorených dverí

Pre milovníkov flóry pripravila Botanická záhrada Deň otvorených dverí, ktorý bude spojený s Dňom fascinácie rastlinami 20. mája. Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na Deň detí, 1. júna v obľúbenom Viváriu. Druhý krát počas roka sa Botanická záhrada bude prezentovať na nitrianskom výstavisku počas výstavy Agrokomplex, v termíne od 17. do 20. augusta.

Jesenná výstava

September sa bude niesť v typických farbách jesene s výstavou Farby a plody jesene. Výstava bude prebiehať v skleníkoch botanickej záhrady od 28. septembra do 5. októbra. V prvý deň výstavy sa bude konať aj odborný seminár na tému pestrosť menej známych druhov ovocia a zeleniny.

Vyrezávanie tekvíc

27. októbra sa bude konať v sklénikoch botanickej záhrady obľúbený Tekvica fest. Od 30. novembra až do 14. decembra zavládne v skleníkoch botanickej záhrady Predvianočná nálada.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM