Rastislav Búgel Samospráva

Boj proti škodcom: V Nitre prebehne celomestská deratizácia!

Mesto Nitra bude aj tento rok bojovať proti hlodavcom. Stane sa tak počas celomestskej deratizácie.

Ilustračný obrázok k článku Boj proti škodcom: V Nitre prebehne celomestská deratizácia!
Zdroj: TASR

Ako informovalo mesto Nitra na svojom webe, deratizácia pod Zoborom bude prebiehať od 7.septembra do 5.októbra. „Zmyslom a cieľom je časovo a priestorovo zosúladiť postup pri znižovaní počtu, výskytu hlodavcov, hlavne potkanov, na území mesta,“ informuje nitrianska radnica.

Stalo sa tak verejnou vyhláškou. Radnica z mestského rozpočtu hradí deratizáciu v školských zariadeniach, ktoré sú majetkom mesta, zdravotníckych zariadeniach a na verejných priestranstvách vo všetkých mestských častiach.

Kladenie nástrah môžu podľa mestského webu vykonávať firmy, ktoré majú k tomuto účelu oprávnenie. „Všetky právnické osoby (firmy, podniky, správcovia domov, súkromne hospodáriaci roľníci a pod.) sú povinné uzavrieť zmluvu s deratizačnou firmou a nahlásiť názov tejto firmy na Mestský úrad,“ informuje mesto Nitra na svojom webe.

Ako ďalej informuje nitrianska radnica, deratizáciu rodinných a obytných domov a ich okolia, až po vlastnú (prvú) kanalizačnú šachtu si zabezpečuje vlastník nehnuteľnosti, resp. správca domu, prostredníctvom domovníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM