Lucia Lauková Šport Iné športy

Boj o Slovenský pohár: Muži chceli zlato, ženy s historickým úspechom, FOTO

Turnaj Slovenského pohára už pozná víťaza. Oba nitrianske celky zastavil súper pred ziskom prvého miesta.

Ilustračný obrázok k článku Boj o Slovenský pohár: Muži chceli zlato, ženy s historickým úspechom, FOTO
16
Galéria
Zdroj: TASR

O držiteľovi cennej trofeje Slovenského pohára sa medzi ženami rozhodlo 11. februára v Starej Ľubovni. Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava obhájili víťazstvo. Vo finále v Starej Ľubovni zvíťazili nad Volley project UKF Nitra 3:0. Strieborná pozícia v turnaji žien je však pre Nitru historickým úspechom. Pre Bratislavčanky je to tretí triumf v pohári za sebou. Celkovo ho vyhrali už 13-krát. Rozhodnuté bolo po 65 minútach trvania zápasu. Rozhodovali Höger a Niklová.

VK Slávia EU Bratislava – Volley project UKF Nitra 3:0 (17, 14, 15)

O deň neskôr 12. februára na palubovke v Starej Ľubovni bojovali o triumf v turnaji mužov aj volejbalisti Nitry. Súper a zároveň minuloročný obhajca titulu VK Mirad PU Prešov však volejbalistov spod Zobora zdolal 1:3. Volejbalisti VK Mirad PU Prešov tak obhájili víťazstvo v Slovenskom pohári. Celkovo je to pre nich tretí titul v Slovenskom pohári v klubovej histórii. Finálový duel trval 109 min a rozhodovali Hodoň a Daruľa. Najlepším hráčom Nitry sa stal Igor Herák. Za Prešov Marcel Lux.

VKP Bystrina SPU Nitra – VK Mirad PU Prešov 1:3 (21, –19, –21, –22)

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Opäť sme s Prešovom prehrali po vlastných chybách. Trápi nás vec, v ktorej sme dominovali, že sme po negatívnom príjme, respektíve po obrane v poli dostali loptu na našu stranu a dohrávali sme rýchlo. V tomto bol vo finále lepší Prešov a uhrával ťažké lopty. Bol to pekný zápas, aj keď so zlým koncom pre nás. Musíme z toho vyniesť dôsledky, pretože posledné dva týždne nehráme dobre a bojíme sa pritlačiť. Prehra nás mrzí, pretože po prvom sete sme to mali vo vlastných rukách, ale namiesto toho, aby sme ich zatlačili, tak sme čakali na súperove chyby, čo si proti Prešovu nemôžeme dovoliť.“

FOTO: Boj o Slovenský pohár: Volejbalistom Nitry to nevyšlo, ženy s historickým
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM