Anna Šmehilová Rôzne

Bližšie k ľuďom

Politiku vnímam ako službu ľuďom, poslanie postaviť sa za práva všetkých ľudí. Ako politička chcem byť bližšie k vám. Budem stáť vždy na vašej strane. Slová meniť na skutky. Preto sa s úctou uchádzam o vašu dôveru.

ĽUDSKOSŤ Cnosťou človeka, politika by mala byť ľudskosť. Ľudia stratili v politikov dôveru, lebo často počúvajú sami seba. Ja chcem počúvať vás. Byť vám na blízku. Robiť politiku spolu s vami. Priblížiť vzdialené. Poľudštiť zabudnuté.

Z DOMOVA DOMOV Najbližšie musí mať človek k človeku. Aj keď je človek slabý, bezvládny, chorý, zdravotne postihnutý, starý, mal by žiť so svojou rodinou, ak je to možné. Preto by som chcela pomôcť ľuďom, aby mohli spoločne žiť. Nie v domove, alebo zariadení, ale blízko seba a doma.

TRVALÁ INVESTÍCIA Človek by sa mal vzdelávať. Ľudská prirodzenosť nás vedie k tomu, aby sme sa delili len o to najlepšie zo seba. Vzdelané deti sú naša povinnosť, naša budúcnosť. Investíciu do vzdelania našim deťom nikto nevezme. Je to investícia trvalá.

ŽENA V POLITIKE Žien je v politike málo. Politika je vnímaná ako ostrý boj o moc medzi mužmi. Chcem vnášať do politiky ženský princíp. Hodnoty, ako sú starostlivosť, porozumenie, empatia a blízkosť.

PhDr. Anna Šmehilová PhD.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM