Rastislav Búgel Kultúra

Blíži sa tradičný Agrokomplex: Očakávajú 100-tisíc návštevníkov

Vyše 500 vystavujúcich firiem a 100 000 návštevníkov očakávajú organizátori tohtoročnej výstavy Agrokomplex v Nitre. Medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava sa uskutoční od 20. do 23. augusta a uzatvorí sezónu letných výstav na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa tradičný Agrokomplex: Očakávajú 100-tisíc návštevníkov
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou 42. ročníka výstavy je 10. ročník národnej výstavy hospodárskych zvierat, 22. ročník medzinárodnej družstevnej kontraktačno-predajnej výstavy spotrebného tovaru Coopexpo, výstava vidieckeho cestovného ruchu a rozvoja regiónov Regióny Slovenska, Živnostenské trhy a výstava Obnoviteľné zdroje energie, informovala Michala Mičíková z Agrokomplex – Výstavníctvo, š. p.

Tradičné potraviny od malých podnikateľov z rôznych regiónov Slovenska ponúknu návštevníkom poľnohospodárskej výstavy Farmárske trhy.

Ich cieľom je podporiť farmárov, súkromne hospodáriacich roľníkov a družstvá. Počas štyroch dní nebude chýbať dychová hudba, folklór, sprievodné akcie i dožinkové slávnosti.

„Pavilón F sa tento rok zmení na nepoznanie. Každý návštevník tu bude môcť zažiť interaktívnu prehliadku s názvom Čaro vidieka – čaro domova, jedinečnú prezentáciu slovenského vidieka zážitkovou formou a multimediálnou prezentáciou,“ informovala Mičíková. Expozícia je zameraná aj na výchovu mladej generácie pre život a prácu na vidieku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM