Lucia Lauková Kultúra Šport

Blíži sa Športový deň detí v Nitre: Prídu aj hokejisti s maskotom Corgim

Medzinárodný deň detí sa bude v Nitre oslavovať športom. Pre vaše ratolesti budú pripravené rôzne atrakcie, stretnutie so športovými osobnosťami a hlavne pohyb.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Športový deň detí v Nitre: Prídu aj hokejisti s maskotom Corgim
Foto: Rastislav Búgel

Pri príležitosti MDD organizuje mesto Nitra 1. júna Športový deň detí. Akcia sa bude tento rok konať na Svätoplukovom námestí v Nitre a jeho blízkom okolí. Podujatie organizuje Mesto Nitra v spolupráci s CVČ Domino, Mestskou políciou v Nitre, skautmi z 23.zboru Nitrawa a športovými klubmi.

Box pod holým nebom

Podľa radnice sa deti môžu tešiť na rôzne atrakcie, športy a disciplíny, ktoré im pripravia športové kluby. „Záujem bude určite vzbudzovať pripravovaný box pod holým nebom, kde sa proti sebe postavia boxeri z Nitry a Kroměříža, avizovaný je aj príchod Tomiho Kida Kovácsa,“ prezrádzajú organizátori.

Nebudú chýbať hokejisti aj Corgi

Ako informuje mesto Nitra, účasť prisľúbili aj nitrianski hokejisti s maskotom Corgim, volejbalisti, basketbalisti, florbalisti, futbalisti, zápasníci, atléti, karatisti, cyklisti, krasokorčuliari, šachisti ale aj zástupcovia amerického futbalu či pole dance. „Tešiť sa môžete aj na ukážky tanečných športov, športového aerobiku a gymnastiky,“ uvádza mesto Nitra.

Divadelné predstavenia

V parčíku pri Divadle Andreja Bagara budú pre deti pripravené dve divadelné predstavenia, rôzne workshopy, klaun či maľovanie na tvár. Za absolvovanie 10 disciplín získajú deti desať pečiatok, vďaka ktorým budú zapojení do žrebovania o ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM