Lucia Lauková Kultúra

Blíži sa Nedeľný piknik: Ponúkne hudbu, program pre deti aj prehliadku skanzenu

V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu v Nitre sa bude konať Nedeľný piknik. Atmosféru bude dopĺňať pestrý program.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Nedeľný piknik: Ponúkne hudbu, program pre deti aj prehliadku skanzenu
Zdroj: TASR

Prehliadku skanzenu, jazdu na vláčiku či ochutnávku tradičnej melta kávy ponúkne Slovenské poľnohospodárske múzeum (SPM) počas Nedeľného pikniku, ktorý sa bude konať 10. septembra. „Pohodové nedeľné popoludnie spestria aj ďalšie sprievodné aktivity, hudba, divadelné predstavenie a nebude chýbať ani občerstvenie,“ uviedla vedúca strediska SPM Svetlana Ďuranová.

Program pre deti

Najmenší návštevníci sa počas pikniku budú môcť zahrať na detskom ihrisku. Pripravený je aj detský kútik, kreslenie aj knihy. Deti s rodičmi si môžu prezrieť aj hospodársky dvor, previezť sa na koni, detskom elektrickom vláčiku či Nitrianskou poľnou železnicou. Bábkové divadlo Tyjátr sa predstaví hrou o silákovi Herkulovi.

Prehliadka skanzenu a hudba

Tvorivé dielne zasa ponúknu možnosť odliať si vlastný suvenír zo sadry. „Pri zábavných pokusoch sa zasa návštevníci dozvedia mnohé zaujímavé fakty o fyzike a chémii. Vedomosti si môžu utvrdiť v priestoroch historického Konzumu pri zaujímavej výstave Vedecká hračka a oddýchnu si pri tradičnej šálke melta kávy. V pravidelných komentovaných vstupoch budú sprístupnené objekty skanzenu a v tráve sa bude ‚džemovať‘ s nitrianskou bluegrassovou skupinou Kitchen Grass,“ doplnila Ďuranová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM