Lucia Lauková Správy

Bikesharing v Nitre má tisíce užívateľov: V inováciách chce dopravca pokračovať

O zdieľané bicykle je podľa dopravcu v Nitre veľký záujem. Od spustenia sa zaregistrovalo viac ako 4400 užívateľov.

Ilustračný obrázok k článku Bikesharing v Nitre má tisíce užívateľov: V inováciách chce dopravca pokračovať
Zdroj: TASR

Nedávno zavedená služba bikesharingu, teda zdieľaných bicyklov, sa v Nitre ujala. Spoločnosť Arriva, ktorá ju v spolupráci s mestom Nitra spustila koncom júla, hodnotí svoj projekt arriva bike pozitívne. Počas prvých desiatich týždňov od jeho spustenia sa doň zaregistrovalo viac ako 4400 užívateľov.

Hodnotenie služby

V priebehu tohto týždňa dosiahol celkový počet prenájmov bicyklov hranicu 7300. Podľa údajov z Arrivy je služba bikesharingu denne využívaná v priemere 120-krát. Obyvatelia a návštevníci Nitry si najčastejšie požičiavajú bicykle na stanovišti Mestský park a Trieda A. Hlinku pri Centro Nitra.

Nitrania a návštevníci mesta majú k dispozícii 70 bicyklov na siedmich stanovištiach, ktoré sú umiestnené v zmodernizovanej časti autobusovej stanice, v blízkosti Pošty na Svätoplukovom námestí, na Župnom námestí, pri Mestskom parku vedľa hokejovej arény, pri obchodnom dome Centro Nitra, neďaleko Študentského domova Mladosť a pri Chrenovskom moste. Bicykle si možno požičať na jednom stanovišti a vrátiť ho na inom.

Chcú pokračovať v inováciách

„O zdieľané bicykle arriva bike je veľký záujem a to nás teší. Sme hrdí, že sme ako prví na Slovensku priniesli službu bikesharingu ako doplnku mestskej hromadnej dopravy a pomáhame tak Nitre rozvíjať zámer stať sa smart mestom. V inováciách vo verejnej osobnej doprave budeme pokračovať aj naďalej,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Arriva na Slovensku László Ivan.

Ako pripomenul, užívatelia arriva bike sa môžu v týchto dňoch zapojiť do súťaže. Stačí, ak si do 31. októbra do 12. hodiny vypožičajú arriva bike, urobia si na bicykli selfie a uverejnia ju na sociálnej sieti Instagram. Autori najpopulárnejších fotografií s najväčším počtom lajkov budú odmenení cenami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM