Rastislav Búgel Hokej

Bez klubu dlho neostal: Michal Novák putuje do trenčianskej Dukly

Hokejový tipsportligista Dukla Trenčín vystužil defenzívne rady o skúseného domáceho hráča. Na zmluve do konca sezóny sa dohodol s Michalom Novákom, ktorý dosiaľ pôsobil v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Bez klubu dlho neostal: Michal Novák putuje do trenčianskej Dukly
Foto: Rastislav Búgel

Vedenie Dukly hľadalo v uplynulom období predovšetkým skúseného beka. „Potrebovali sme vystužiť obranu, keďže v nej máme štyroch mladíkov. Michal je pre nás cenným typom hráča, ktorý vie zahrať fyzicky a s potrebnou dávkou agresivity, takýmto typom obrancu je u nás len Ryzák, ten je však zatiaľ tiež v kategórii mladších. Novák vie zahrať zodpovedne v obrane a má aj dobrú strelu od modrej. Dohodli sme sa do konca sezóny,“ uviedol na oficiálnom webe Dukly jej tréner a zároveň generálny manažér Ján Kobezda.

Tridsaťtriročný obranca sa stane tretím hráčom s priezviskom Novák v trenčianskom mužstve. Už počas sezóny prišiel z Nitry do Trenčína jeho menovec Lukáš, navyše v ofenzíve figuruje aj 19-ročný krídelník Dominik Novák. Najnovšia akvizícia tímu hrala na Slovensku najvyššiu súťaž okrem Nitry aj v Skalici a Košiciach, kde strávil Novák niečo vyše dvoch sezón. Majstrovský titul sa mu však nepodarilo získať, keďže v sezóne 2011/2012 zdolal „oceliarov“ vo finále play off bratislavský Slovan a o rok neskôr aj HKM Zvolen. Následne sa Michal Novák vrátil do Nitry, kde v úvodných dvoch sezónach patril k lídrom defenzívy. Vlani s tímom spod Zobora získal bronzové medaily, v prebiehajúcom ročníku sa mu však nedarilo a tesne pred štartom vyraďovacej fázy zvolil prestup do Trenčína.

Môže vás zaujímať:

Hokejista Michal Novák odchádza z Nitry: Musel som sa rozhodnúť hlavou, nie srdcom

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM