Tímea Kamenická Šport Šport

Beh Zoborskou lesostepou: Zasúťažil si aj zlatý Matej Tóth!

V Nitre sa konali obľúbené bežecké preteky. Nové trate prilákali množstvo športovcov a zožali úspech.

Ilustračný obrázok k článku Beh Zoborskou lesostepou: Zasúťažil si aj zlatý Matej Tóth!
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu sa uskutočnil 6. ročník Behu Zoborskou lesostepou. Tento rok sa zmenili trate aj miesto štartu a cieľa, ktoré bolo pri Dražovskom kostolíku. Bežalo sa na dvoch tratiach, 14 km a 9,5 km.

Známe tváre

V dlhšej trati zvíťazil bývalý chodecký reprezentant Slovenska Róbert Valíček z klubu Obal servis Košice a medzi ženami Tatiana Lakatošová z klubu Vinohradské Strely. Kratšiu trať suverénnym spôsobom ovládol Marián Almáši z klubu behame.sk. Zo žien bola v cieli prvá Martina Strihová.

Na štarte aj zlatý medailista

Spolu sa pretekov zúčastnilo 86 bežcov. Nechýbal medzi nimi ani Majster sveta v chôdzi Matej Tóth s trénerom Matejom Spišiakom, ktorí obsadili 7. a 17. miesto. „Celkom fajn sme si zašportovali na veľmi peknej, aj keď náročnej trati. Náš zámer bol podporiť toto podujatie, ale napokon som si záver pekne užíval. Na štarte sa zišlo okolo 100 bežcov, po pretekoch som si s viacerými zapózoval so zlatou medailou z MS a venoval som aj zopár podpisových kariet,“ vyjadril sa pre Slovenský atletický zväz Matej Tóth.

Bežci si okrem zmerania síl mohli vychutnať aj miesta v okolí Zobora s krásnym výhľadom na mesto. Ak ste sa nezúčastnili, pozrite si fotky a výsledky v našej fotogalérii.

Beh Zoborskou lesostepou
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM