Rastislav Búgel Správy

Beh pre život v Nitre: Vyzbieralo sa 7 200 €, bežalo vyše 1 900 ľudí

Nitrania ukázali, že sa vedia hýbať a zároveň aj pomáhať na dobrú vec. Záverečné zhodnotenie charitatívneho Behu pre život je už známe. V našom meste dokopy bežalo vyše 1 900 ľudí a na štartovnom sa vyzbieralo 7 285 eur.

Ilustračný obrázok k článku Beh pre život v Nitre: Vyzbieralo sa 7 200 €, bežalo vyše 1 900 ľudí
Foto: Rastislav Búgel

Aktívni však boli aj ďalší Slováci a to dokopy napokon prinieslo krásny výsledok. „Sme nadšení, že v poradí už šiesteho ročníka charitatívneho Behu pre život sa zúčastnilo neuveriteľných 15 509 ľudí, čo je o 1 225 viac než vlani. Beh sa tak stal najväčšou charitatívnou športovou akciou v krajine! Naše veľké ďakujem patrí všetkým bežcom, darcom, patrónom behu aj zástupcom miest, ktorí neváhali a prispeli na dobrú vec. Spoločne sme sa tak priblížili k splneniu tohtoročného cieľa: vyzbierať 85-tisíc eur na nákup prístroja NanoSight,“ uviedol Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco, ktorá beh organizuje.

Na Slovensku unikát

Prístroj NanoSight bude jediný svojho druhu na Slovensku. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach.

Tohtoročný Beh pre život sa konal v šiestich mestách vrátane Nitry. Na štartovnom vyzbierali spolu 57 104 eur. "Popri štartovnom sme ešte vyzbierali ďalších 4461 eúr pri verejných zbierkach a predaji reklamných predmetov Behu pre život,“ upresnil Dyttert. Prvých piatich ročníkov Behu pre život sa zúčastnilo viac ako 42 500 ľudí, ktorí prispeli na výskum rakoviny sumou vyše 266-tisíc EUR.

Pomohli noví patróni

Vo všetkých mestách behu panovala počas mája a júna skvelá atmosféra a ani počasie nepokazilo náladu. Najväčší úspech mali autogramiády patrónov behu a dynamické rozcvičky pred každým behom. „Podujatie dokonca prekročilo hranice Slovenska, keď sa k nemu pridalo aj 16 slovenských vojakov, ktorí prebehli v zahraničnej misii niekoľko kilometrov na podporu Behu pre život,“ doplnil Dyttert.

Výhodou Behu pre život je, že ho môže podporiť svojou účasťou každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta.

V Nitre na Behu pre život zaznamenali 1960 účastníkov a na štartovnom tu vyzbierali 7285 eur.

Beh pre život
37
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM