Monika Földešiová Iné športy

Bedminton: Slovensko triumfovalo!

Počas uplynulých troch dní v nitrianskej Športovej hale Olympia uskutočnilo medzinárodné športové podujatie Victor Slovak Junior 2011 v bedmintone, na ktorom sa stretli hráči zo 7 krajín Európy.

Zo slovenských hráčov dominoval Matej Hliničan, ktorý vo finálovú nedeľu porazil poľského reprezentanta Karola Krakowskeho po 28 minútach 21:14 a 21:15. „Týmto činom sa Matej zapísal do histórie, keď ako prvý Slovák v dvojhre zvíťazil na turnaji európskeho juniorského circuitu,“ píše sa na stránke www.bedminton.sk. Víťazstvo v mixe si zaslúžene odniesol slovinský pár Urban Turk/Ursa Arih a z víťazstva až v troch disciplínach sa tešili českí juniori, keď si domov odniesli prventsvo z dvojhry a štvorhry junioriek, ako aj štvorhry juniorov.

Výsledky z finále: mix štvorhra:Urban Turk, Ursa Arihová (Slov.) – Kamil Korbel, Karolina Gajosová (Poľ.) 2:1 (-14, 14, 17) dvojhra juniorky: Tereza Lajdová (ČR) – Nina Almerová (Rak.) 2:1 (18, –20, 3) dvojhra juniori: Matej Hliničan (SR) – Karol Krakowski (Poľ.) 2:0 (14, 15) štvorhra juniorky: Zuzana Jerichová, Tereza Lajdová (ČR) – Emilia Dolnová, Magdalena Witeková (Poľ.) 2:1 (6, –14, 14) štvorhra juniori: Jaromir Janáček, Adam Mendrek (ČR) – Mitja Semrov, Urban Turk (Slov.) 2:0 (14, 18)

foto: Nitra24

badminton
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM