Rôzne

Becík sa už teší na vianočnú pohodu s rodinou: AKÚ rozprávku si nenechá ujsť?

Každý z nás trávi Vianoce s vlastnými tradíciami. Ako budú vyzerať najkrajšie sviatky u nového predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja? Prezradil nám to v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Becík sa už teší na vianočnú pohodu s rodinou: AKÚ rozprávku si nenechá ujsť?
4
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , Unsplash.com

Branislav Becík po októbrových voľbách vystriedal vo funkcii predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milana Belicu. Ten stál na čele kraja dlhých 21 rokov. Becíkovi vyjadrilo podporu 58 765 voličov (27,49 percenta), pričom jeho konkurent získal 46 710 hlasov (21,8 percenta). Nového predsedu, ktorý sa funkcie oficiálne ujal koncom novembra, sme sa rozhodli vyspovedať.

Župan Becík nám v rozhovore prezradil, ako vyzerajú Vianoce u neho doma a aj to, čo si želá do nového roka.

Čomu sa najradšej venujete vo voľnom čase?

Veľa času trávim s priateľmi pri spoločných akciách a milujem rodinné opekačky. Obľubujem jesenné obdobie, pretože veľmi rád chodím aj na rôzne spoločenské akcie, ako sú hodové oslavy, alebo oberačkové slávnosti v obciach a mestách v našom kraji. A to preto, že mi v žilách koluje poľnohospodárska krv a láska k odvetviu produkcie potravín.

Som spoločenský človek, ale ak sa jedná o šport, tak ten si radšej vychutnávam sám.

Či je to beh, bicyklovanie alebo návšteva fitka. Rekreačne, naozaj rekreačne, si rád zahrám futbal, ale na vrcholový šport už nemám čas. Mám ho rád, pretože úspech záleží od kolektívnej spolupráce. Takýto princíp zastávam aj v politike, ak chcem ako župan priniesť reálne výsledky pre ľudí Nitrianskeho kraja.

Aj v predvolebnej kampani ste využili tému poľnohospodárstva. Aký je váš vzťah k tomuto odvetviu?

Ako som už povedal, v žilách mi od narodenia koluje krv poľnohospodára a láska k odvetviu produkcie potravín. Už počas študentských čias som si našiel záľubu a venoval sa poľnohospodárskej prvovýrobe. Hrdo o sebe tvrdím, že som telom, dušou aj srdcom pravý poľnohospodár. Toto moje presvedčenie nie je len o odvetví hospodárstva. Je to predovšetkým o prechovávaní úcty k tradíciám, ktoré nám odovzdali naši predkovia. Tie isté hodnoty a tradície sa snažím odovzdať aj svojim deťom, ďalšej generácii. Často im hovorím, národ, ktorý zabudne na svoju minulosť, nemá budúcnosť.

Ako vyzerajú Vianoce u Branislava Becíka? Dozviete sa to na ďalšej strane!

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM