Správy

Becík kritizuje Matovičov nápad: Už ani za 500 eur si nikoho nekúpi, odkazuje župan

Na návrh Igora Matoviča, rozdávať odmeny za účasť vo voľbách, reagoval aj župan Branislav Becík. Čo si o tomto nápade myslí?

Ilustračný obrázok k článku Becík kritizuje Matovičov nápad: Už ani za 500 eur si nikoho nekúpi, odkazuje župan
Zdroj: Branislav Becík , TASR/Dano Veselský

Igor Matovič pred pár dňami navrhol, aby za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách dostali voliči odmenu 500 eur.

Návrh kritizovali už viacerí politici. „Navrhovať niekomu 500 eur len za to, že sa zúčastní na voľbách, je nonsens, aký som nepočul v žiadnej krajine na svete,“ skonštatoval Pellegrini v stanovisku.

Gröhling označil Matovičov návrh za „vrchol populizmu“ a odkázal, že na podporu SaS môže zabudnúť. „Všetci vidíme, že je to jasná volebná korupcia, on nás presviedča, že to tak nie je,“ podotkol s tým, že Matovič by už nemal predkladať žiadne návrhy. Podľa Gröhlinga líder OĽANO každým dňom potvrdzuje, že sa s ním nedá vládnuť.

Prečítajte si tiež

Pridal sa aj župan

Ku kritikom sa pridal aj nitriansky župan Branislav Becík. Čo si myslí o Matovičovom návrhu odmeniť voličov vo voľbách jasne povedal na sociálnej sieti.

„Matovič si už ani za 500 eur nikoho nekúpi. Tomuto človeku ide len o seba, a aby sa o ňom hovorilo,“ povedal Becík. Jedným dychom dodáva, že je za pomoc ľuďom.

„Náš Slovenský národ si zaslúži v tejto ťažkej situácii 500 €, ale hneď teraz! A určite nie niekedy na jeseň a to rovno formou „korupcie vo voľbách“ od Matoviča," komentoval predseda NSK Branislav Becík.

Čo navrhuje?

„Ak teda má tento štát na rozdávanie, navrhujem, aby sme nečakali do volieb. Pán Matovič, poďme hneď teraz do toho. Zvýšme napríklad jednorazový príspevok matkám, ktoré porodili dieťa o 500 eur, alebo dajme ľuďom, ktorí odchádzajú do dôchodku jednorazovo 500 eur. Alebo motivujme mladých, ktorí ukončili strednú školu 500 eurami, alebo dajme všetkým ako to chce toto pomätené OĽANO, ale nie čakať do jesene, ale hneď teraz. Garantujem vám, že toto sa im páčiť určite nebude,“ kritizuje návrh župan Becík.

Na záver skonštatoval, že „Matovič a jeho OĽANO ukázalo, že nepatria do parlamentu, ale skutočne, už na smetisko politických dejín“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM