Rastislav Búgel Samospráva

Bazény, tobogany a relax: V Nitre má vyrásť moderný aquapark!

V Nitre by mal vyrásť nový aquapark. Tešiť sa môžeme na nové tobogany, bazény a relaxačné zázemie.

Ilustračný obrázok k článku Bazény, tobogany a relax: V Nitre má vyrásť moderný aquapark!
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianske kúpalisko v parku na Sihoti by malo onedlho zmeniť svoju podobu. Vyrásť by tu mal nový aquapark. „V súčasnosti sa dokončuje projekt aquaparku Nitra, ktorého autormi sú banskobystrickí architekti Martin Paulíny a Branislav Hovorka z ateliéru Pauliny Hovorka,“ informoval Andrej Jančovič z nitrianskej radnice.

Investícia za 17 miliónov

Areál nového aquaparku v Nitre by malo tvoriť niekoľko toboganov, šmykľaviek, veľký bazén určený na relax, detský bazén a plavecký 50-metrový bazén, trojpodlažná bazénová hala s relaxačným zázemím a parkoviskami. Celková výška plánovanej investície je 17 miliónov eur.

Rokovania sa blížia ku koncu

„Postupovať budeme podľa pravidiel verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt). Dali sme schváliť zámer v zastupiteľstve, na základe čoho sme mohli rokovať s potenciálnymi spoluinvestormi,“ prezradil primátor Nitry Jozef Dvonč. Ako ďalej prezradil, tieto rokovania prebiehajú a pomaly sa blížia ku koncu.

Nemecké technológie

Projekt zapadá do schválenej koncepcie rozvoja cestovného ruchu v Nitre. „Mesto by malo vytvoriť konzorcium s investorom a nemeckým dodávateľom technológie, pričom by samospráva vložila do PPP projektu aquaparku s celoročnou prevádzkou svoje nehnuteľnosti s technickým zariadením súčasného kúpaliska,“ informuje Jozef Dvonč.

Už onedlho vám prinesieme vizualizácie pripravovaného projektu a informácie priamo od architektov!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM