Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalová dráma v Nitre: O víťazovi rozhodla až posledná strela!

V priamom súboji o prvú priečku v basketbalovej extraligovej tabuľke sa stretla Nitra s Interom Bratislava. Diváci v nitrianskej Mestskej športovej hale videli vyrovnaný basketbal až do samého záveru.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová dráma v Nitre: O víťazovi rozhodla až posledná strela!
Foto: Rastislav Búgel

Skóre zápasu síce otvárala hráš Interu Williams, no Nitrania si postupne dokázali vypracovať mierny náskok. Diváci v Mestskej športovej hale videli vyrovnaný súboj. Ani jeden tím si nedokázal vypracovať výraznejší náskok a tak sa prvá štvrtina skončila za stavu 22:18. Druhá časť zápasu bola v začiatku viac naklonená na stranu Nitry. Tá si postupne dokázala vypracovať až 12-bodový rozdiel. Ten však Inter dokázal skresať a po polovici zápasu viedol Edymax SPU Nitra o jediný bod (40:39).

Veľká dráma až do konca

V treťom dejstve dokázal Inter otočiť priebeh stretnutia, no dobre hrajúca Nitra bola proti. Na rozdiel 7 bodov zvyšoval pekným trojkovým pokusom Sparks (57:50). Tesne pred koncom tretej štvrtiny zápasu viedla Nitra 63:59. Hostia však trojkovým pokusom v poslednej sekunde dokázali stiahnuť na rozdiel jediného bodu (63:62). Posledná desaťminútovka bola rovnako vyrovnaná ako predošlé dejstvá zápasu. 11 sekúnd do konca zápasu bolo ešte skóre vyrovnané (80:80). 3 sekundy do konca sa však presadil hráč Interu Kuffa a tak už Nitre neostával čas na zvrat. Nitra napokon prehrala v prvom domácom zápase v tejto sezóne.

EDYMAX SPU Nitra – BK Inter Incheba Bratislava 80:82 (22:18, 18:21, 23:23, 17:20)

EDYMAX SPU Nitra - Inter Bratislava
1
Galéria
EDYMAX SPU Nitra - Inter Bratislava
29
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM