Lucia Lauková Basketbal

Basketbalistom MBK SPU začala príprava: Tím doplnili aj nové tváre

Basketbalisti MBK SPU Nitra začali s prípravou na novú sezónu v Slovenskej basketbalovej lige. Do tímu sa vrátili staronové tváre.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistom MBK SPU začala príprava: Tím doplnili aj nové tváre
Foto: Rastislav Búgel

Basketbalisti MBK SPU Nitra začali s prípravou na novú sezónu v Slovenskej basketbalovej lige (SBL) aj so srbským pivotom Filipom Pejovicom a staronovým asistentom trénera Draganom Ristanovičom. Informovala o tom oficiálna ligová stránka.

Udržali si Pejovica

Generálnemu manažérovi Petrovi Semanovi sa podarilo udržať v tíme jedného z minuloročných lídrov Srba Filipa Pejovica. „Hlavným dôvodom pri návrate do Nitry bol tím. Chalani tvoria skvelú partiu, ku ktorej som sa bez problémov pripojil. Vedenie klubu je zložené zo skvelých ľudí, s ktorými som bol v kontakte celé leto. Rozhodol som sa, vrátiť sa,“ vyjadril sa pre oficiálnu klubovú stránku Pejovic. Srbský krídelník bol najlepším strelcom Nitry v sezóne 2015/2016, priemerne dosahoval 13,5 bodu, k tomu bol tretím najlepším hráčom ligy v počte doskočených lôpt na zápas (8,1 lôpt) a ešte pridával aj 1,9 asistencie a 1,0 zisku.

Vracia sa Ristanovič

Ďalšou staronovou tvárou je Dragan Ristanovič, ktorý sa po necelom roku opäť vracia na pozíciu asistenta trénera. „Dohodli sme sa podobne ako v predchádzajúcej sezóne, bude nám pomáhať. Má otvorený kontrakt, predsa len je tu viac na očiach, v prípade lepšej ponuky mu nebudeme v odchode brániť,“ povedal tréner Nitry Peter Seman. Ristanovič doviedol v predchádzajúcej sezóne basketbalistov MBK Rieker Com-therm Komárno k striebru v SBL.

Nováčikovia pod Zoborom

Z nových tvári sa do úvodu prípravy zapojil z juniorského tímu BKM SPU Nitra Matej Trepáč, na skúške je 24-ročný krídelník a hráč MŠK BK Žiar nad Hronom Jozef Treml a Srb Stanislav Vika. Na odporúčanie Ristanoviča bude v tíme pôsobiť aj ďalší Srb Nikola Miloševič, ktorý prišiel do mesta pod Zoborom študovať. „Hlavní sú pre nás Slováci. Na začiatku opäť dostanú šancu, liga však bude oveľa ťažšia, pribudla do nej dva tímy. Podľa toho sa zariadime v priebehu sezóny, ale prioritne chceme, aby hrali Slováci,“ vyjadril sa Seman.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM