Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti sa pripravujú na sezónu: V tej nadchádzajúcej by ich mal viesť Seman

Nitriansky basketbalový tím má za sebou poriadne turbulentné obdobie. Vlani sa pod novým vedením na poslednú chvíľu stihli prihlásiť do súťaže. S mladým kádrom napokon veľa vody nenamútili a z 36 zápasov vyhrali len tri, čo stačilo len na posledné miesto extraligovej tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti sa pripravujú na sezónu: V tej nadchádzajúcej by ich mal viesť Seman
Foto: Rastislav Búgel

Nitra bude s mladým kádrom pokračovať aj v nasledujúcej sezóne. Dlhoročný lodivod Ľubomír Urban už nepôsobí na pozícii hlavného trénera mužov. Po vzájomnej dohode s klubom sa z neho stal šéftréner, ktorý má na starosti aj mládež. Práve otázka trénerského postu nás zaujímala.

Ako sme sa dozvedeli z prostredia klubu, v nasledujúcej sezóne by Nitru chcel viesť doterajší generálny manažér a bývalý nitriansky basketbalista Peter Seman. „Od marca s nimi zarezáva, venuje sa hlavne zlepšeniu kondície, fyzickej sily, tak aby v ďalšej sezóne boli oveľa vyrovnanejším celkom v stretnutiach. Semanovým zámerom je trénovať družstvo na výnimku, keďže nemá zatiaľ dostatočnú trénerskú licenciu (pracuje však na nej), družstvu chce odovzdať svoje hráčske skúsenosti a celkovo priniesť čerstvý vietor,“ informuje Michal Duchovič.

Prvou skúškou bol finálový turnaj univerzít, kde sa tímu podarilo uspieť a predvádzalo sebavedomé výkony, ktorými ukončili dlhoročné čakanie na trofej. V drese výberu bolo dovedna deväť hráčov vlaňajšieho celku MBK SPU Nitra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM