Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti s dôležitým víťazstvom: Na lopatky položili Komárno

Basketbalisti si po dlhej dobe poradili s Komárnom. Víťazstvo je ešte cennejšie, nakoľko sa schyľuje k play-off a hrá sa o každý bod.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti s dôležitým víťazstvom: Na lopatky položili Komárno
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Rozpačitý vstup do zápasu

Nitra nastúpila do zápasu s rozvahou. Postupne si vypracovala mierny náskok, no súper ani zďaleka svoje zbrane nezložil. Ako plynuli minúty, Komárno si ukrajovalo z hry stále viac. Po prvej štvrtine svietil na svetelnej tabuly stav pre Nitru nepriaznivý (21:29).

Nitrianski basketbalisti v druhej desaťminútovke zapli na plné obrátky. Hru vyrovnali a skóre sa postupne začalo meniť. Hráči Edymaxu napokon strhli priebežný stav na svoju stranu a do šatní odchádzali za stavu 54:50.

Prevaha na domácej strane

V tretej časti zápasu sa opäť prebudili hosťujúci basketbalisti. Priebežne dorovnávali stav stretnutia. Nitre sa však stále darilo držať psychologickú výhodu niekoľko bodového náskoku (79:77).

Posledná desaťminútovka jednoznačne patrila domácim basketbalistom. Tí boli aktívnejší pod vlastným, ako aj súperovým košom. Napokon sa domácim hráčom podarilo dostať hosťujúce Komárno na lopatky a Nitra si zaknihovala dôležité víťazstvo za stavu 111:98.

Basketbal: Nitra - Komárno 111:98
16
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM