Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti priebežne druhí: Na domácej palubovke porazili Inter

Nitrianski basketbalisti ukončili nároční týždeň. Po víťazstve s Levicami v pondelok pridali ďalšie dôležité víťazstvo. Teraz zobrali skalp Interu Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti priebežne druhí: Na domácej palubovke porazili Inter
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Výborný vstup do zápasu

Nitrianskym basketbalistom sa darilo už od úvodu zápasu. Postupne si vypracovali mierny náskok a prvú štvrtinu ukončili za stavu 27:20. Druhá desaťminútovka už bola plne v rukách domácich. Tí Interu nedávali takmer žiadnu šancu. V útoku, ako aj v obrane, boli úspešnejší domáci basketbalisti. Do šatní obe mužstvá odchádzali za rozprávkového stavu pre domáci tím 54:33.

Druhé miesto

Druhá polovica stretnutia prebiehala v nastolenom tempe. Hostia však zlepšili hru na všetkých frontoch. V útoku sa začali presadzovať viac ako domáci hráči (24:26). Posledná časť zápasu už bola v rukách hostí. Bojovnosťou znížili priebežný stav, no ani znížená potencia nitrianskej streľby na dobre rozohranom zápase nič nezmenila. Domáci basketbalisti si napokon pred 800 fanúšikmi vybojovali cenné víťazstvo (97:86). Ukoristili si priebežné druhé miesto extraligovej tabuľky.

Basketbal: Nitra - Inter 97:86
11
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Basketbal: Nitra - Inter 97:86
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM