Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti o bronz pravdepodobne nezabojujú: Čaká sa na oficiálne stanovisko

Rozhodnutie hráčskej komisie Slovenskej Basketbalovej Asociácie v kauze hráča Interu Rančíka pobúrilo viaceré extraligové kluby. Nitra sa pravdepodobne do bojov o bronz nezapojí.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti o bronz pravdepodobne nezabojujú: Čaká sa na oficiálne stanovisko
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Posledný semifinálový zápas našej najvyššej basketbalovej súťaže medzi Nitrou a Bratislavou (90:95) prinieslo aj jednu známu kauzu. Neoprávnený štart Rančíka v drese Interu Bratislava bol podľa hráčskej komisie v poriadku. Extraligové kluby po tomto rozhodnutí zvažujú bojkot súťaže. Rozhoduje sa v Nitre, aj u finálového súpera Interu v Komárne. „Ak Nitra bude bojkotovať záver sezóny, tak získame konečné tretie miesto a bronzové medaily. No chcem zdôrazniť, že takéto umiestnenie a zisk medaily nás vôbec nebude tešiť. Toto nechceme,“ vyjadril sa pre KORZÁR predseda Správnej rady BK Spišská Nová Ves Rastislav Javorský.

Čaká sa na oficiálne stanovisko

Podľa dostupných informácií by sa dnes mal vyjadriť písomne nitriansky basketbalový klub. „Na základe spoločného rokovania zástupcov extraligových družstiev čakáme na vyjadrenie BK Edymax Nitra,“ informuje basketbalový klub Spišskej Novej Vsi. Podobná situácia a prevládajúca nespokojnosť s postojom hráčskej komisie v slovenskej najvyššej basketbalovej súťaži panuje aj v Komárne, ktoré sa stalo finálovým súperom Interu Bratislava. „Komárno je na tom podobne. Tiež sa ešte na sto percent nevie, či na finále nastúpi. Avšak ak by basketbalisti Komárna na finále predsa len nastúpili, podľa manažéra MBK Rieker Komárno Jozefa Paulíka by to bolo len kvôli hráčom, realizačnému tímu a v neposlednom rade kvôli fanúšikom,“ stojí na stránke basketbalového klubu z Komárna. Z nitrianskej strany presakujú informácie o ukončení pôsobenia klubu v aktuálnom ročníku súťaže.

Situáciu naďalej sledujeme. V prípade získania stanoviska nitrianskeho klubu vás budeme informovať!

Nitra - Bratislava
30
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM