Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti na palubovke Komárna neúspešne: Ďalší prehratý zápas po predĺžení!

Nitrianski basketbalisti v treťom zápase štvrťfinálovej série play-off cestovali na palubovku Komárna. Nitra nedokázala dotiahnuť zápas do víťazného konca.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti na palubovke Komárna neúspešne: Ďalší prehratý zápas po predĺžení!
Foto: Rastislav Búgel

Za stavu 1:1 sa štvrťfinálová séria play-off našej najvyššej basketbalovej súťaže presunula do Komárna. Nitrianski basketbalisti vstúpili na palubovku hostí s jasným cieľom.

Sľubný začiatok

Úvod stretnutia začala Nitra mierne pozmenenou agresívnou hrou. Komárno sa dokázalo presadiť až v tretej minúte a od tej chvíle malo aj aktívnejší herný prejav. Nitra však znova zlepšila hru a dostala sa do mierneho vedenia. Stav po prvej štvrtine 23:17.

Druhé dejstvo bolo nesmierne vyrovnané. Komárno sa dokázalo dostať do vedenia, no Urbanovi zverenci koncom polčasu opäť otočili stav stretnutia na svoju stranu (38:37).

Víťazstvo domáceho celku

Po piatich minútach tretej štvrtiny si nitrianski basketbalisti dokázali vypracovať viac ako 10-bodové vedenie, na čo domáci tréner reagoval oddychovým časom. V závere tretej štvrtiny ešte skóroval Sparks a poslal Nitru do vedenia 57:44.

Všetko sa pred poslednou desaťminútovkou zdalo naklonené v prospech Nitry. Komárno sa postupne doťahovalo. V závere štvrtiny prišla obrovská chyba Sparksa, ktorý nepremenil oba ponúknuté trestné hody. Štyri sekundy pred koncom riadneho hracieho času Bjelica dorovnal skóre a poslal zápas do predĺženia. V ňom ťahali Urbanovi zverenci za kratší koniec. Po predĺžení sa z víťazstva tešili domáci basketbalisti, ktorí na svoju stranu strhli víťazstvo o jediný bod.

MBK Rieker Komárno – Edymax SPU Nitra 77:76 pp

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM