Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti majú nového rozohrávača: Do Nitry prichádza Američan Irving

Nitriansky basketbalový klub do svojich radov povolal cennú posilu. Pod Zobor putuje americký rozohrávač Martavious Irving.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti majú nového rozohrávača: Do Nitry prichádza Američan Irving
Zdroj: Dnes24.sk

O chvíľu 24-ročný rozohrávač je produktom prestížnej Kansas State University (KSU), ktorá pôsobí v najvyššej NCAA divízii. Irving strávil v Kansase ako je v Amerike už tradíciou štyri sezóny, počas ktorých si vybojoval pevné miesto v základnej zostave družstva. „Zaujímavosťou je, že jeho spoluhráčom na univerzite bol iný bývalý hráč Nitry, taktiež rozohrávač Denis Clemente,“ informuje BK Nitra.

Nasledujúce ročníky sa Martavious zlepšoval v hernej produktivite, jeho čas prišiel až v jeho záverečnom roku. V 33 stretnutiach zaznamenal priemerne 5.1 bodov (pri takmer 40% úspešnosti streľby za 3 body), 1.8 doskokov a 2.2 asistencií, čím dopomohol družstvu k zisku šampióna Big 12 konferencie spolu s Kansas Jayhawks. Vo finále však proti svojmu rivalovi prehrali 54:70 a tak sa im miestenka v prestížnom NCAA turnaji neušla.

Pred Irvingom čakala svetlá budúcnosť, ktorú však pribrzdilo zranenie kolena, kvôli ktorému v uplynulom ročníku nikde nehral. „Klubu však dal prísľub, že pod Zoborom príde tak fyzický pripravený, že bude môcť hneď nastúpiť do súťažných zápasov,“ informuje BK Nitra. Americký rozohrávač preto zatiaľ prichádza na 30-dňovú skúšku, počas ktorej bude musieť ukázať, že ho zranenie v hre nelimituje a že si svoje miesto v kádri Nitry zaslúži.

Foto: BK SPU Nitra

Martavious Irving
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM