Monika Földešiová Basketbal

Basketbal: Na Levice sme nestačili

Aj basketbalová extraliga mužov mala na programe zápasy 39. kolo, Nitra vycestovala do neďalekých Levíc.

Astrum Levice – BK SPU Nitra 84:68 (19:16, 26:13, 14:16, 25:23) Najviac bodov: English 21, Henderson 17, Toroman 15 – Montgomery 22, Votroubek 18, Moore 17 TH: 26/18 – 12/8, trojky: 4 – 6, fauly: 15 – 22, rozhodovali: Ženiš, Tomašovič a Lamoš, 2200 divákov

Nitrania nastúpili do tradičného derby zápasu proti Leviciam bez ostrostrelca Bosáka, ktorý si odpykával trest za technické chyby, ktorých už v tejto sezóne utŕžil 3, čo automaticky znamená dištanc na jedno stretnutie. Skóre duelu otvoril už po pár sekundách domáci Toroman, ktorému „nabil“ priamo z rozskoku Henderson a slovinský krídelník už nemal ťažkú úlohu dopraviť loptu do koša. Prvá perióda bola vyrovnaná a diváci v nej mohli vidieť pomerne svižný a kvalitný basketbal na oboch stranách.

Do druhej desaťminútovky vstupovali tímy za stavu 19:16, no po piatich minútach hry mali Levičania prvýkrát v zápase dvojciferný náskok (30:20). V týchto fázach zápasu boli zverenci reprezentačného trénera Františka Róna jasne lepší. V obrane dobre vykrývali nitrianskych strelcov, zatiaľ čo v útočnej fáze sa prezentovali pestrou a najmä rýchlou hrou, na čo hostia nedokázali reagovať, a tak sa na veľkú prestávku išlo za stavu 45:29 v prospech Astrumu Levice.

Vstup do druhého dejstva vyšiel opäť lepšie Levičanom, ktorí si v 25.minúte zápasu dokázali vypracovať najvyššie vedenie v zápase (55:33). Vtedy sa však prebralo americké duo v službách Nitry Moore-Montgomery a šnúrou 0:10 vrátilo svoj tím späť do zápasu. Napriek tomu si však domáci niesli do poslednej štvrtiny bezpečný 14 bodový náskok (59:45).

Nitra sa v poslednej časti hry ešte chcela pokúsiť o zvrat v zápase. Táto myšlienka dostala reálnejšie kontúry po tom, ako Urbanovi zverenci znížili zo stavu 64:48 na 64:57. To bolo ešte dokonca takmer 6 minút a zdalo sa byť všetko otvorené. Následne sa však spoza veľkého oblúka trafila nová posila Levíc Esian Henderson a domáci celok si už v závere zápasu bez problémov dokráčal za prvým tohosezónnym víťazstvom nad tímom Nitry.

Zdroj: www.bknitra.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM